ANNONS:
ANNONS:

Kvaldrömmen lever för GBK

TV: Gerdskens BK tog chansen i näst sista omgången. Efter att ha vänt 0-1 till seger med 2-1 i derbyt mot Holmalund är gulsvart en poäng från kvalplatsen med en match kvar att spela.

Efter att Trollhättans BoIS tappat sin ledning till ett kryss i den tidiga lördagsmatchen och IFK Tidaholm tidigt hamnat i underläge i seriefinalen i Lidköping hade GBK allt att spela för i jakten på en kvalplats. Men det tycktes inte bli någon energiboost för gästerna för det var hemmalaget Holmalund som var mest aktivt i jakten på ett ledningsmål. Visserligen skapades inte den där heta chansen, men nog borde Sebastian Sannestål träffat mål när han fick en andraboll vid fötterna med halvtimman spelad.

Även André Nilsson var ganska nära på en språngnick, men Erik Andersson i GBK-kassen behövde aldrig ingripa, trots att HIF lirade bättre boll än gulsvart första 45 minuterna.

Bortalaget hade ett par hörnor där det hettade till litegrann, men första halvlek gick knappt till Holmalund på poäng.

Kanske att matchbilden jämnades ut något efter paus. Men det var fortsatt tunnsått med chanser även om GBK lyckades flytta fler folk i sina anfall. Fredrik ”Fronken” Johansson var nära att komma loss på vänsterkanten vid ett par tillfällen men avväpnades effektivt av Adam Axede. En stund senare vände Fronken runt och sköt i straffområdet, men det lösa skottet landade i vantarna på Linus Krantz.

Med knappa halvtimman kvar bröts dödläget när Holmalund fick en frispark utanför straffområdet. Vänsterbacken Jonathan Tedeborg la upp bollen och fick bra träff, men det var mycket tack vare styrningen i muren som en ställd Erik Andersson fick se bollen studsa in i fel hörn.

Repliken kom dock blixtsnabbt av Gerdsken. William Drake kom rätt i sin löpning inne i boxen och forcerade in 1-1. Bara minuten senare sköt Deniz Aydin i stolpen när GBK fick bättre fart på grejerna efter kvitteringen.

Holmalund stack dock upp med ett fint anfall där bollen via André Nilsson och Andreas Roos hamnade hos Albin Bohlin till vänster i straffområdet. Men HIF:aren dröjde för länge med skottet och en GBK-fot hann emellan.

En stund senare var det nära för Holmalund igen. Nyinbytte Oscar Karlsson Widén tog sig förbi ett gäng försvarare och hittade Sebastian Sannestål med ett instick, men Erik Anderson var snabbt ute och räddade skottet.

Efter 20 minuter med högt tempo och frejdigt spel tappade matchen i intensitet igen med kvarten kvar. Men så, med tio minuter kvar tog Gerdsken ledningen med 2-1. Fredrik Johansson var först på en djupledsboll och vände bort både försvarare och målvakt innan han serverade nyss inbytt Alexander Asservik i sidled. Ynglingen gjorde inget misstag utan placerade in 1-2 i matchminut 82.

Andreas Ross var en vass fotparad av Erik Andersson från att kvitterade till 2-2 bara minuten senare, och på övertid vaskade Holmalund fram en ny glödhet dubbelchans. Christoffer Ängberg sköt från nära håll och på Erik Anderssons retur sköt Sebastian Bulow Andersson högt över. Med den räddningen blev Erik Andersson matchvinnare tillsammans med segerskytten Alexander Asservik.

Gerdskens uddamålsseger betyder att man ligger kvar på fjärdeplatsen. Men har nu bara en poäng upp till IFK Tidaholm och Trollhättans BoIS.

ÖVRIGA LÖRDAGSMATCHER
FBK Karlstad – Vårgårda IK 0-4
Mål: Albinot Rexhepi 2, David Lager, Rikard Wartmark.

Torsby – Alingsås FC 0-5
Mål: Rebecka Sultan 3, Lisa ”Mini” Johansson, Josefin Wiklund.

Herrljunga – Bergdalen 1-5
Mål: Felix Tidén.

Vårgårda IK FK – Sollebrunn 2-3
FK: Andreas Berg, Mattias Berg. SAIK: Arvid Skoglund, Jomo Fufana, Christofer Frisk.

Annelund – EFFK 4-0
Mål: Gustav Carlsson 2, Gabriel Holmen, Jonatan Andersson.

Vartofta – Södra Härene 3-1
Mål: William Häggström.

Frisco – Kinnarp/Slutarp 7-0
Mål: Kevin Korpås 3, Lucas Fondin 2, Emanuel Bengtsson 2.

Trollhättans IF – Stora Mellby 5-1
Mål: Linus Dahlman.

Långared – Lödöse/Nygård 4-7
Mål: Patrik Karlsson 2, Ajaz Hussein, Erik Körner.

Östadkulle  – Åsaka 9-1
Mål: Linnea Lennermo 3, Ida Nyberg 2, Evelina Berneljung 2, Maria Mabäcker, Elin Lennermo.