ANNONS:
ANNONS:

Lagerström byter lag – men inte klubb

Det händer en del i Hemsjö IF när det handlar om tränarna för seniorlagen. Lotta Löfwenius är klar som huvudtränare för damlaget, och får där förre herrtränaren Hans Lagerström som assistent.
Samtidigt är det klart att trion Zackis Tsovas, Benny Post och Mats Järkmyr ska basa över herrlaget nästa säsong.

Hans Lagerström hade tänkt sig ett 2015 utan tränaruppdrag efter sina år som huvudansvarig för Hemsjös herrar. Men nu är han klar som assisterande tränare till Lotta Löfwenius runt klubbens damlag.

– Lotta ska ha huvudansvaret men hon behövde någon med sig så jag ska hjälpa till lite. Har aldrig tränat tjejer tidigare så det ska bli spännande, säger Hans Lagerström, som berättar att spelartruppen fått sina nya tränare presenterade för sig.

–  Vi har haft ett spelarmöte och känslan var att det togs emot bra. Det verkar som att alla tjejer ska köra på nästa år och vi ska självklart försöka utveckla alla bitarna i spelet.

Även Styrbjörn Gustavsson i Hemsjö IF är nöjd med den nya konstellationen.

– Lotta är väldigt drivande som person och Hans är en duktig tränare, så jag tror detta är en bra lösning.

I veckan blev det också klart med efterträdare till Hans Lagerström i klubbens herrlag. Och det blir en intern lösning, där tre namn ska dela på ansvaret. Zackis Tsovas, Benny Post och Mats Järkmyr ska leda laget över 2015.

– De får lite olika roller men vi tror att de kommer komplettera varandra bra. Mats har varit lagledare även tidigare, men får nu lite mer ansvar även för fotbollen. Men om de är oense om något är det Zackis som har sista ordet, även om tanken är att de ska samarbeta mycket, säger Styrbjörn Gustavsson, som hoppas att spelartrupperna ska få en nytändning med de nya tränarna.

– Förhoppningsvis kan det dra med sig lite energi nu när det blir nya röster för både dam- och herrlaget. Så det känns bra att allt är klart även om vi kanske ska komplettera med något namn ytterligare.

 

Lämna en kommentar