ANNONS:
ANNONS:

Litet och stort från helgen

Även den här veckan inleder vi med att titta tillbaka på det gångna veckoslutet.

Jag var på plats och såg fredagens derby mellan Gerdsken och Holmalund. Det var i ärlighetens namn ingen fantastisk fotbollsmatch, men det blev ändå ett visst underhållningsvärde på i synnerhet sista kvarten när GBK tryckte på för en kvittering.

Att 1-1-målet kom till slut var både logiskt och ologiskt. Ologiskt för att GBK egentligen inte skapat någonting av värde på hela andra halvlek, men logiskt för att GBK år 2017 har det där lilla extra som gör att ett lag är bra i avgörande lägen. Den här gången var det Deniz Aydin som svarade för en poänggivande prestation, och det är många gulsvarta som gjort samma sak den här säsongen.

……………………….

I den första halvleken spelade Felix Martinsson i en egen division med teknik, snabbhet och smartness. Hoppas att André Nilssons knä snart är spelbart igen för då får HIF en duo som kan ha riktigt roligt tillsammans.

……………………….

Filip Larsson går från klarhet till klarhet. I fredags visade han säkerhet i positionsspelet, spetskvalité i sin välsvarvade högerfot och seniormässig råhet när han drog till sig ett gult kort i en HIF-tröja. Där har GBK fått fram en fin spelare.

……………………….

Trots den sena kvittering tappade GBK serieledningen eftersom Råslätt slog Alingsås IF. Nu åker gulsvart för att möta Götene som visat hysterisk form på sistone. Hårda bud i kampen om seriesegern.

……………………….

Vårgårda tog tre viktiga poäng i jakten på topp fem när man hemmaslog Stenungsund. Nu väntar en läcker utmaning när man åker för att möta serieledaren Grebbestad.

……………………….

Magin är borta för Jerry Carlsson. Holmalund föll hemma mot Böljan med 2-0 och får fortsätta att spela för nytt kontrakt i Elitettan.

……………………….

Mjörn och Södra Härene spelade 0-0 i en match som båda lägren var förhållandevis bufflig och allt annat än välspelad. Och då var det säkert så.

……………………….

Helgens målkalas svarade SAIK/SMSK för när man bortaslog Saleby/Järpås med hela 16-0. Sällan man ser sådana siffror, och den som hade allra roligast var Gabriella Jonsson med fem fullträffar.

……………………….

Herrljungs spelade 2-2 hemma mot Tvärred/Vegby. Det roligaste med det var att resultatet spikades i Helgens Hetaste, där tippningen i övrigt inte var särskild lyckad.

……………………….

SMSK föll i toppmötet med Sjuntorp och nu är det lång väg upp till toppduon. Dessutom jagar Långared endast tre poäng bakom i kampen om att bli bästa Bjärkelag i Trollhättesexan.

……………………….

Sollebrunn blev utan poäng mot Trässberg och nu är känslan att det blir krig ända in i kaklet i botten av västra femman.

……………………….

Annelund tog andra raka och nu ser det genast bättre ut i tabellen. Nog säkrast att Krille Holmén fortsätter att befinna sig på planen.

……………………….

Alingsås KIK befäste sin position i toppen av fyran och sitter nu i förarsätet i racet om seriesegern.

……………………….

Säven/Hol gjorde en slät figur när man torskade med 7-0. Det understryker än en gång att Ardala och Brämhult spelar i en egen liga i den serien.

……………………….

Redan i kväll går matchandet vidare med derby i division 2. Frisco gästar HIF Akademi och det är viktiga poäng på spel i jakten på Sjömarken. Dessutom har Spark chansen att ta över kvalplatsen i Varasexan om det blir seger borta mot JK10.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar