ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 11 – Kvalspelet

I den här julkalendern minns vi tillbaka på fotbollsåret 2017. De första 12 luckorna är minnesluckor av enskilda händelser, medan de sista 12 luckorna bjuder på en nedräkning på en personlig lista över traktens bästa spelare den gångna säsongen.

Kvalspel hör hösten till och även i år var det några lokala lag som fick förlängd säsong.

Annelund svarade för en svag säsong i division 5 och tvingades kvala för överlevnad. Trelagsgruppen med Bergdalen och Wargön blev dock för svår och Annelund fortsatte att underprestera. En poäng på de två matcherna gjorde att det nu blir till att ladda om i sexan.

Mer om Annelunds kval

Östadkulles damer såg länge ut att spela hem västra fyran, men i de sista omgångarna smet Göta/Ljungskile/Ödsmål förbi och ÖSK blev tvåa. I kvalet behövde man vinna trelagsgruppen med JK10 och Toarpsalliansen men ÖSK hade inte det rätta flytet. Två raka kryssmatcher räckte inte hela vägen fram utan det blev Toarpsalliansen som knep platsen i division 3.

Mer om ÖSK:s kval 

Gerdsken lyckades till slut hålla undan och knipa kvalplatsen i mellersta trean. Även här handlade det om en trelagsgrupp, och Gerdsken inledde med att förlora med 3-2 borta mot Linköping. Ett sent segermål av östgötarna gjorde att GBK låg illa till inför hemmamatcher mot Älvsborg. Där vände GBK 0-1 till 2-1 efter paus, men i jakten på fler mål blottade man sig och Älvsborg fick sista ordet och vann med 3-2. Därmed var hoppet om division 2 ute för Gerdsken.

Mer om GBK:s kval

Holmalund tvingades spela kval för överlevnad i division 3. Där väntade en fyrlagsgrupp där det gällde att vinna gruppen för att med säkerhet säkra kontraktet. HIF inledde med att vända 0-1 till seger 2-1 borta mot Främmestad. I andra rundan slog man Waggeryd med 1-0 innan det hela avslutades med en ren gruppfinal mot IFK Hjo. Där var Holmalund klassen bättre och efter en storseger kunde man jubla över nytt division 3-kontrakt.

Främmestad – HIF

HIF säkrade kontraktet

Lämna en kommentar