ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 5 – Petningen

I den här julkalendern minns vi tillbaka på fotbollsåret 2017. De första 12 luckorna är minnesluckor av enskilda händelser, medan de sista 12 luckorna bjuder på en nedräkning på en personlig lista över traktens bästa spelare den gångna säsongen.

I april månad kom så äntligen seriepremiärerna. Alla våra lokala lag skulle ut och spela sin första seriematch utan att veta var man stod någonstans. En premiär som vi hårdbevakade var Vårgårda IK:s första historiska match i division 2, och vi tog oss ända till Lidköping en lördag i början av april.

Den stora snackisen både före och efter matchstart var petningen av Joakim berg. Lagkaptenen och klubbikonen ansågs inte platsa i premiärelvan när Peo Häggström och Stefan Strind satsade på Mattias Martinsson och David Lager i mittlåset. VIK förlorade med 1-0, och efteråt gick tränarduon ut och meddelade att de fattat ett felaktig beslut. Jocke Berg var tillbaka i laget fortare än kvickt och hade stor det i det solida försvarsspel som i praktiken säkrade division 2-kontraktet redan under vårsäsongen.

VIK föll tungt i premiären 

Bredsida om LFK-VIK

Lämna en kommentar