ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 7 – SEGERSVITEN

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

SEGERSVITEN
Gerdskens BK var en av storfavoriterna att vinna södra fyran och tippades bland annat som vinnare här på lokalfotboll.se/0322. Det var nu det var dags att ta klivet upp i trean, det var de flesta överens om.

Laget fick också en drömstart på seriespelet. Toppkonkurrenten Ulricehamn besegrades med 2-1 i premiären och det tycktes få alla eventuella nervknutar att försvinna. GBK fortsatte sedan att vinna, vinna och vinna. Den 12 juni när Alingsås IF gästade Gerdskenvallen kom gulsvarts tionde raka seger, och man toppade så klart serien på maximala 30 poäng. I omgången efter blev det 1-1 i den tuffa bortamatchen mot Fristad, och även om sviten var bruten var allt frid och fröjd.

Det dröjde sedan till andra höstmatchen innan Annelunds IF, då jumbo, blev första lag att besegra GBK, och då var raset ett faktum. Avståndet till de jagande lagen krymte hela hösten och i sista omgången var ledningen till slut borta. Tungt att leda serien i princip i 21 av 22 omgångar, och hur det gick i kvalet vet vi vi det här laget. Vem hade kunnat tro att det inte skulle bli avancemang för GBK efter den tionde raka segern de 12 juni? Inte jag i alla fall. Och troligtvis inte många andra heller.

Här kan ni läsa om den tionde raka segern, som kom i derbyt mot Alingsås IF.

Lämna en kommentar