ANNONS:
ANNONS:

”Många har ifrågasatt mig”

Peo Häggström hyllar i dag alla ideellt arbetande människor som är drivande i våra lokala föreningar.

Hej på er!

Den här texten tänkte jag tillägna alla ideella goa människor i alla klubbar runt om. En text också till alla er spelare för att få er att tänka på och uppskatta de saker som så många gör för att ni ska ha det bra och göra det ni tycker om.

Jag har under min tid i fotbollens rum varit både avlönad spelare och tränare och är numera ideellt arbetande sportchef i Vårgårda IK. Ja, ideel. Många har ifrågasatt mig när jag nämnt det. Men det är faktum. Jag gör det jag gör för att jag brinner för verksamheten i Vårgårda IK och vill ge tillbaka för allt som klubben givit mig innan.

Som spelare och tränare blir man så inne i sitt att man ibland glömmer vad som faktiskt gör att man kan bedriva en bra verksamhet och jag vill verkligen betona vikten av att ge alla dessa människor runt om creed för allt de gör.

Matchvärdar, styrelse och sektionsmänniskor, lagledare, fysio, sponsoransvariga, matchspeakers, ekonomiansvariga och alla som hjälper till kring alla arrangemang som ger intäkter till klubbarna och inte minst till alla underbara ungdomsledare som lägger ned sin själ i verksamheten för att fostra framtidens a-lagsspelare eller individer som kanske senare blir aktiva på andra sätt i föreningarna.

Om varje seniorspelare och tränare tänkte på detta lite då och då när man kliver ut på träningen eller till match så tror jag det skulle lyfta föreningen ytterligare. Ta aldrig för givet att bollarna är pumpade, att planen är klippt, att allt material finns på plats och att allt bara ska fungera. Allt som finns runt om er och som fungerar byggs på alla dessa människor som lägger ned mycket tid för just er, utan att förvänta sig något tillbaka.

De gör det för föreningen och känslan av att tillhöra något större än sig själva. Ta med den tanken som spelare och tränare. Du tillhör något större och du är på planen för föreningen och gruppen, inte för din egen skull.

Se då till att heja på alla de här människorna och se dem så fort du får chansen. Beröm allt du bara kan och ta inget för givet.

När jag jobbar som jag nu gör för andra året som ideell föreningsmänniska har jag lärt mig väldigt mycket om allt som sker i kulisserna. Det man som spelare, media eller publik inte ser. Jag har känt det som jag aldrig kände förr när jag som tränare och spelare blev servad med allt och bara körde på.

Vad vill jag säga med den här texten egentligen?

Klubbkänsla! Den bygger mycket på det jag nämnt innan tror jag. Har vi förmågan att se alla i föreningen och få alla att känna sig viktiga och sedda bygger vi något som fotbollen i stora delar bygger på i min värld. Att göra något tillsammans mot gemensamma mål och att vi alla är viktiga på vårt sätt oavsett vem du är och vilken uppgift du har.

Där spelare går ut på planen och tänker på att runt dem i publiken står alla de där som jobbar för dem varje dag. Som offrar sin tid för just dem.

Jag tror den känslan ger spelarna mer energi att ge allt oavsett hur det går i matchen och bygger klubbkänsla och moral överlag där alla jobbar för varandra i en värld där resultatet i slutändan kanske inte är allt.

Nu ska jag strax gå på huvudstyrelsemöte och träffa fler personer som brinner för föreningen. Det tar tid från familj och vänner men är så grymt givande. Att få jobba ihop med människor som brinner för föreningen och vill mycket är något av det bästa som finns.

Så, tack alla ni som jobbar ideellt i föreningarna. Ni är fantastiska!

Till alla spelare, när det går tungt på matcher eller när ni efter en tung dag på jobbet eller plugget kommer sura till träningen och klagar på att något saknas. Tänk på alla de där människorna och att de faktiskt gör allt de gör bara för dig.

Passningar

PeO

FAKTA PEO HÄGGSTRÖM
Födelseår: 1974
Familj: Fru Jennie och barnen William, Isak, Ida och Freyja.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Filipstads FF, Simlångsdalens IK, Alets IK, Laholms FK, Herrljunga SK, Holmalunds IF Dam, Södra Härene IF, Annelunds IF, Vårgårda IK.
Lokal favoritklubb: Vårgårda IK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sportchef i Vårgårda IK Fotboll.

3 tankar på “”Många har ifrågasatt mig””

  1. Tänkvärt för alla som tror att allt bara skall finnas där.. Bra påminnelse till alla aktiva oavsett nivå. Tack Peo

    Svara

Lämna en kommentar