ANNONS:
ANNONS:

Många om budet i Förstafemman

Det har redan gått två veckor sedan Förstafemman såg dagens ljus. Det betyder att det återigen är dags att presentera traktens hetaste spelare.

Till att börja med vill jag tacka för alla tips och idéer vi fått in på tänkbara namn som skulle ha platsat i den här Förstafemman. Som alltid måste vi gallra bort de allra flesta eftersom vi endast har plats för fyra spelare och en tränare. Men fortsätt gärna att skicka in era synpunkter, ju mer kött på benen vi har desto större är möjligheten att vi gör de rätta valen.

Den här gången präglas femman till stor del av de lag som gått bäst i säsongsinledningen. Vi har tre lag som tagit full pott hittills, och alla de finns också representerade här.

2_FF

MÅLVAKT
Niklas Benon, Herrljunga SK.
Kommentar: Reservmålvakten och förre högerbacken har visat sig vara ett av HSK:s segervapen den här säsongen. Fram till igår kväll var han obesegrad i seniorsammanhang, men efter förlusten mot Corner vet även han hur det är att förlora som målvakt. Tre segrar och endast två insläppta på fyra matcher är ändå starka papper, och enligt rapporterna har Benon även haft en hel del att göra under matcherna. Bland annat fick han pris som bäste spelare i hemmasegern mot Vinninga.

FÖRSVARARE
Joakim Berg, Vårgårda IK.
Kommentar: En helt okej insats mot Skara följdes upp av 90 bländande minuter mot IFK Falköping. Hela VIK gjorde där en gedigen försvarsinsats, men Jocke Berg var enligt olika rapporter den som var allra bäst. En modern back, vars vänsterfot också är mycket användbar i uppspelsfasen.

MITTFÄLTARE
Emma Bengtsson, IK Frisco.
Kommentar: Frisco är ett oerhört stabilt lag och de senaste veckorna har kanske Emma Bengtsson personifierat det allra bäst. Hon kombinerar ett otroligt slit med förmågan att försöka göra något kontruktivt när hon får tag i bollen. Har stor del i att Frisco toppar division 2.

FORWARD
Andreas Krantz, Vårgårda IK FK.
Kommentar: En löpstark anfallare som visat bra form på sistone. Enligt säkra källor gjorde han ett drömmål hemma mot Tomten, där han också var planbäst. En forward som verkligen inte är rädd för att ta på sig blåstället och kriga i båda riktningarna, och gör stor nytta såväl offensivt som defensivt.

TRÄNARE
Niklas Andersson, Gerdskens BK.
Kommentar: Tycker mig se en liten skillnad hos GBK i år jämfört med tidigare år. Det handlar om att försvarsspelet ha fått ta större plats på både träning och match, och det har så klart Niklas Andersson stor del i. Han har fått med sig alla åt samma håll, och Gerdsken är ett mer stabilt och hårt arbetande lag än tidigare. Det har också genererat i tolv poäng.

Håller du med om uttagningen? Eller hur ser din förstafemma ut? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar