ANNONS:
ANNONS:

Martin är Vårens ungdomsledare

Martin Hagbert från Herrljunga är Vårens ungdomsledare i den tävling lokalfotboll.se/0322 och Sparbanken Alingsås utlyst under våren. Martin får priset för sitt arbete i IK Frisco och Herrljunga SK.

Martin Hagbert.

När jag ringer upp Martin Hagbert, 52, är han mitt uppe i matchen mellan Örebro SK och IFK Göteborg. Blåvitt är laget i hans hjärta, men den här söndagen tvingas han se Änglarna inkassera en förlust.

Vid sidan av allsvenskan förlägger Martin Hagbert sin fotbollstid på Frisco/HSK. De båda klubbarna har ett stort samarbete på ungdomssidan, men Martin berättar att han är mer kommen från Katebovallen än Skoghälla.

– Så är det och jag sitter med i styrelsen i Frisco. Men den mesta tiden lägger jag på Skoghälla när vi tränar med vårt lag med tio- och elvaåriga grabbar.

Det är för sitt arbete med det laget som Martin Hagbert nu prisas. I nomineringen framgår att Martin brinner både för att utveckla laget rent fotbollsmässigt och som grupp. Det är också något han håller med om själv.

– Visst är fotbollen viktig, men det är inte allt. Vi jobbar mycket med gemenskap och att verkligen få med alla i laget, även våra nya integrationspojkar. Målsättningen är att inte tappa någon på vägen utan att alla ska fortsätta med fotbollen, säger Martin, som till sin hjälp runt laget har Reine Hedén och Joachim Larsson.

– Jag är huvudansvarig men alla tre tar ett stort ansvar. Vi är runt 20 grabbar på träningarna och man måste kunna ta sig tid för att prata och samtala om det händer något på träningarna och då är det en förutsättning att man är mer än en tränare. Dessutom ger det oss möjlighet att ibland dela upp gruppen och individanpassa träningen, vilket är viktigt för att ge alla en lagom sportslig utmaning.

Martin är inne på sin femte säsong som ungdomstränare. Han trivs med uppdraget och ser en framtid där han fortsätter på den inslagna vägen.

– Det är roligt varje gång det är träning, nästan som en avkoppling. Tycker vi har hittat ett bra koncept med en blandning mellan fotboll, gemenskap och prestation. Självklart ställer vi vissa krav på killarna men jag tror att alla köper det vi tränare säger. När man möter en spelare på byn och han skiner upp och säger hej är det en bra känsla om att de trivs i laget och med oss som tränare, säger Martin Hagbert.

Det har inkommit flera nomineringar på hårt arbetande ungdomsledare i vårt område under våren. Alla vore värdiga pristagare, men nu har juryn utsett den första av årets två ungdomsledare som ska hyllas under 2017. Martin Hagbert från Frisco/HSK är Vårens ungdomsledare medan vi efter säsongen återkommer med vem som blir Höstens ungdomsledare. Noterbart är att alla som hittills är nominerade automatiskt lever vidare i tävlingen, och behöver alltså inte nomineras på nytt. Däremot välkomnar vi nya nomineringar på den som just du tycker vore en värdig pristagare under hösten.

Martin Hagbert vinner två biljetter till höstens fotbollsgala i Estrad Alingsås samt fem tusen kronor att skänka till ungdomsverksamheten i sin förening, i detta fallet Frisco/HSK.

– Har inte funderat så mycket på vad jag vill att pengarna ska användas till. Men det hade så klart varit roligt om våra lag får chansen att åka på någon cup eller någon annan liknande upplevelse, säger Martin Hagbert.

Här kan ni läsa mer om bakgrunden till tävlingen.

Här kan ni läsa om hur ni gör er nominering inför hösten.

1 svar på ”Martin är Vårens ungdomsledare”

  1. Grattis Martin! Du har en sund och bra inställning om hur ungdomsfotboll ska bedrivas! Ett riktigt bra föredöme!/ Pinnen

    Svara

Lämna en kommentar