ANNONS:
ANNONS:

Med fokus på galan

Vi drar väl igång veckan med en Bredsida även den här måndagen. Och som sig bör blir det en hel del fokus på lördagens fotbollsgala.

I lördags var det lokal fotbollsgala för tredje året i rad. Jag var inte på plats i fjol, men den här gången var det dags att bänka sig tillsammans med ett gött gäng från Stora Mellby SK. Hörde förresten att detta var sista året gänget med Carolina Larsson arrangerade tillställningen, men eftersom det är andrahandsuppgifter tar vi det hela med en nypa salt tillsvidare.

…..

Det finaste och starkaste ögonblicket under galan var så klart när Jackie Mattsson och Cassandra Ejevad-Hörnstad hyllades. En äldre och en yngre fotbollsprofil som ryckts ifrån vänner och familj under 2018, och att de fick ett par minuter med bild, ord och eftertanke kändes helrätt. Det var också enda gången det var så gott som tyst i lokalen, och vi som var där märke att till och med Patrik Westberg för en gång skull fick svårt att hitta orden på grund av den känsliga situationen. Allra mest kände man med Cassandras lagkamrater i Alingsås FC som i tårar omfamnade varandra när den bortgångna lagkamraten hyllades. Sorgligt och fint på samma gång.

…..

Att Nils-Gunnar Svantesson och Kent ”Flabbis” Wilson fick årets hederspris var helt på sin plats. ”Mannen” var den första jag stötte på när jag som grabb för första gången mötte fotbollen utanför Brynet, och ”Flabbis” är ju omåttligt populär på Gerdskenvallen.

…..

Det var stor humor i foajén när det uppdagades att Gerry Håkansson först glömt biljetten hemma och sedan lyckats övertala sällskapet om att vände hem med taxin för att hämta biljetten. Men väl framme i Estrad var biljetten återigen borta då Gerry lyckats tappa den bort den ännu en gång.

…..

Jacob Borg och Katti Ölvebo blev galans kung och drottning. Känns ändå ganska logiskt på något vis.

…..

Att Vårgårda IK inte innefattas av Nels A Dahlqvists pokal är ett problem vi berört tidigare. Pratade med Lars-Petter Björk som hastigast om det och han hade en klar poäng i att man inte bara kan ta bort ett så pass anrikt pris. Om då galan skulle dö ut om något år har en stor historik kastats i sjön för ett i sammanhanget tillfälligt jippo. Den enda lösningen – om man nu vill inkludera fler klubbar än GBK, HIF och AIF i det stora herrpriset – är nog att instifta ett tillfälligt ”galapris” som lever så länge galan lever.

…..

Att Niklas Klingberg lirat högre upp och utsatts för en och annan intervju var tydligt när han tog emot priset som årets tränare. Om en del andra pristagare såg mikrofonen som en belastning var den i Klingbergs fall snarare ett vapen.

…..

Nu tillhör jag visserligen den lilla skara som inte betalade för galabiljetten (tack Lundgrens i Gräfsnäs och Fredrik Olsson). Men om några betalande gäster inte tycker att maten som serverades var någon fantastisk upplevelse är jag den första att hålla med. Men bortsett från det får arrangemanget högt betyg, även om jag avvek för tidigt för att bedöma den efterföljande festen till hundra procent.

…..

Vilka proffs de är ändå, Patrik Westberg och Christian Olsson. Och det krävs nog ett par namn med både status, erfarenhet och humor för att hålla ordning på den lokala fotbollens firmafest på ett bra sätt. Och de skötte programledarduon med bravur.

…..

Inte helt hundra på vem som sköter SK Mjörns Twitterkonto. Men att det är en person med både tajming och humor i min smak blev tydligt under galan.

…..

Det är alltid roligt att snacka med lokala spelare och ledare på ett mer avspänt sätt i en intervjusituation. Så här i efterhand vill jag tacka de som i lördags kom fram och gav positiv feedback för den här sajten.

……………………….

Vad har hänt i övrigt den gångna fotbollsveckan då? Tja…

… Sollebrunn och Långared började bråka istället för att samarbeta.

… Albinot Rexhepi var tydlig med att han lämnar VIK om det kommer något konkret från högre divisioner.

… Sollebrunns Oliver Wingfors visade sig vara ett jagat byte för våra division 3-lag.

… Sollebrunns Axel Skoglund signade för Gerdsken.

……………………….

Det har säkert hänt en del annat också. Så om jag missat något är det uppskattat om ni tipsar om det så vi kan få med alla silly season-grejer på den för det avsedda platsen.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar