ANNONS:
ANNONS:

Med fokus på VIK:s kryss

Vi drar igång ännu en vecka på bästa sätt. Nämligen med en Bredsida.

Jag var på plats på Tånga hed i lördags för att se VIK och Stenungsund spela 0-0. Efter slutsignalen var det dystra miner i VIK – och det kan jag förstå. Matchens sista heta chanser var hemmalagets, och det är ofta det laget som bränt sina lägen senast i matchen som deppar mest. Men faktum är att Stenungsund hade ett rungande ribbskott och ett par bra lägen i första halvlek innan VIK började samla på sig målchanser sista halvtimman.

Jocke Engströms friläge går inte att blunda för, det är matchens bästa chans. Den näst bästa hade i mina ögon Gustav Kjellström när han i fritt läge träffade ribban. Den är nästa lika vass som Engströms.

Hassan Najafis vänsterskott som strök stolpen var värt ett bättre öde och Mommos chanser efter paus är inte mycket att säga om. Det är två-tre bra prestationer av VIK-anfallaren, och en bra dag sitter minst en av dem. Men gästernas målvakt vann helt enkelt matchen i matchen mot den spelande sportchefen.

Friläget i första halvlek är givetvis en bra målchans. Men med en försvarare i bakhasorna och efter femtio meter maxlöpning förstår jag att Mommo inte leker upp bollen i krysset. Bredsidan var rätt metod, men det är tydligt att varken Mommo eller VIK som lag befinner sig i den så kallade zonen där man får med sig mer eller ens lika mycket som man är värd.

Dessutom drog Abdulrahman baksidan i slutet av matchen och vill det sig illa missar han de närmsta matcherna. Det var inte vad VIK behövde, särskilt eftersom uppsnackade Shkelkim Krasniqi såg tämligen oinspirerad ut. Att han byttes ut i paus talar för att även tränarbänken såg samma sak.

Jocke Engström var bästa hemmaspelare i mina ögon. En fin mittfältare som jobbar hårt från box till box. Synd att han inte fick kröna insatsen med att bli matchvinnare.

Satan var stor Patrick Dyrestam är. Mittbacken torskar inte mycket i duellspelet och är också lugn och fin med bollen. Men emellanåt fick jag ändå känslan av att övermodet skulle kunna ställa till det men i den här matchen höll han sig på rätt sida den gränsen, så det kanske helt enkelt är hans spelstil.

Högerbacken Damian Sarzynski var en ganska trevlig bekantskap. Tuff, löpstark och en approach som andades Rickard Wartmark-karaktär. Stämmer den bilden passar han väl in i VIK.

Sommarens nyförvärv Daniel Sijan har varit skadad i två år och gör nu sina första matcher sedan återkomsten. Med tanke på det bjöd han på ett bra positionsspel och städade ganska fint framför backlinjen. Även om han såg något kantigare ut än mittfälstkollega Engström som flöt fram på ett elegantare vis.

Detta var första gången jag såg nye målvakten Camil Altun in action. Han gjorde definitivt vad han skulle, även om han inte riktigt gjorde sken av att hålla Niklas Eriksson-klass. Men en match är en match.

Unge Vårgårdapojken Måns Nordqvist startade senast och bytte av Shkelkim Krasniqi efter 45 minuter i lördags. Han har storleken och lugnet som krävs, och dessutom en fin fot på fasta situationer. Kan bli nåt det där.

Om nu Dyrestam inte är den snabbaste spelaren i division 2 har han helt rätt mittbackskollega. Fabrice Blewordah var som ett kvicksilver när hans trumpinnar till ben satte igång, och det är givetvis en stor tillgång med sådan snabbhet i en backlinje.

I fjol fick Samuel Rundqvist pris som bästa VIK:are. Vänsterbacken visade även den här gången att han håller god division 2-klass.

Hassan Najafi var inte inblandad i jättemycket av det offensiva spelet. Men när han fick sitt specialläge och trampade in från höger var jag beredd att notera 1-0 från hans vänsterfot. Intressant med spelare som gör det alla förväntar sig, men gör det så bra att ingen kan stoppa dem. Arjen Robben är väl kanske det mest lysande exemplet på just den aktionen vi pratar om i det här fallet.

Jag tror att VIK kommer att klara kontraktet. Mest för att de den här matchen gick ut med gott självförtroende och nog fan låg närmast segern på poäng. Går man ut med högt hållna huvuden och en tro på det man gör efter fem raka förluster mot ett topplag betyder det någonting. Därför finns det framtidstro och förutsättningar för att under hösten plocka de poäng som krävs. Det enda som skulle kunna ställa till det är kanske Mommos eventuella muskelskada, så där får vi helt enkelt hoppas på det bästa.

………..

Alingsås FC fick till slut ge sig i derbyt mot Jitex. Oliva Sultan reducerade två gånger om, men det blev ändå torsk med 3-2. Allt tydligare att AFC tycka vara ett klockrent mittenlag i Elitettan. Och det är inte dåligt för en nykomling.

………..

Alingsås KIK studsade tillbaka och tog en seger efter två raka matcher med sämre resultat. Viktigt, och än lever hoppet om topp två. Jessica Julin visade än en gång hur evigt ung hon är med två nya baljor.

………..

Jag tippade emot Frisco i bortamötet med Rävåsen. Det sket Annelie Carli fullständigt i när hon gjorde två mål och såg till att Frisco tog årets andra seger. Oerhört viktigt i den fortsatta kampen för överlevnad.

………..

Holmalund öser på bra nu. Hemma mot Främmestad kom tredje raka och nu går det att snegla uppåt istället för att se upp bakåt.

………..

GBK kan även de i högsta grad snegla uppåt. Efter seger i Hjo är man med och hugger bakom IFK Skövde och Tidaholms GoIF.  Tycks vara ett mer målglatt Gerdskenden här säsongen. 4-3 och 4-2 på de senaste två matcherna, de senaste åren är känslan att det mest handlat om 1-0 och 2-1, men det spelar ju mindre roll när poängen trillar in.

………..

AIF tycks få sikta in sig på att klara kontraktet utan kval. Två täta insläppta mål just i starten av andra halvlek förstörde mötet med Tidaholm, och trots hyfsade prestationer har AIF ohyggligt svårt att få med sig resultat och poäng. Som så många gånger förr i sådana trender är det spelet i boxarna som måste höjas upp.

………..

På söndagen var Sollebrunns magi borta i division 3. Första förlusten blev ett faktum när Vedum vann med 3-1.

I samma serie tvingades Hemsjö lämna wo i sin match så det var inget vidare söndag med lokala ögon sett.

………..

Att Södra Härene åker till Åsaka, torskar med 3-1 och ger bort initiativet i sexan tänker jag inte ens kommentera. För jag vet fortfarande  inte om det är sant.

ÖSK gjorde däremot sitt och är nu ny serieledare, och efter att Hemsjö vunnit nyckelmatchen mot Lödöse/nygård är även krigarna på Byvallen med i racet. Blir en spännande avslutning i toppen.

Sollebrunn inkasserade andra wo-segern efter att Alvhem kastat in handduken. Givetvis tråkigt att matcher från en redan tunn höst försvinner, men i och med ”segern” smyger SAIK med strax bakom tätkvartetten.

Frisco däremot föll tungt med 0-1 hemma mot Trollhättans FF. Och i och med det så gick nog topp fem-tåget med Frisco kvar på perrongen.

………..

Mjörn föll med 2-0 hemma mot Bodarnevallen och nu är det bara tre poäng ner till strecket. Ytterligare poäng lär krävas för nytt kontrakt så det är bara att ladda om för Kulas gäng.

………..

Annelund har förtvivlat svårt att vinna matcher just nu. Fem kryss på sju fajter genererar skralt med poäng och AIF är fortsatt jumbo i västra femman. Nu väntar jumbofinal mot Rångedala, och där är känslan att det i princip måste bli seger för att kontraktet ska säkras.

Säven/Hol räddade en pinne hemma mot Edsvära/Norra Vånga när matchen slutade 2-2. Men SH lever fortsatt lite farligt i dansen ett par poäng över kvalplatsen.

Tobbe Holmén såg med ett sent straffmål till att istället Herrljunga nu är bästa lokala gäng i mellersta femman. 2-1 hemma mot Grolanda/Floby var imponerande och gav HSK lite arbetsro och ett par poäng att gå på.

………..

Mitt SMSK tog en efterlängtad seger när Emtunga fick vänta hem tomhänt från Brynet. För tillfället är vi ovanför strecket, men det lär bli en stenhård strid ända in i oktober månad.

………..

Tabellsidan är just nu riktigt spännande. Inte många matcher kvar nu.

………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 tanke på “Med fokus på VIK:s kryss”

Lämna en kommentar