ANNONS:
ANNONS:

Mjörn och Hemsjö gör gemensam sak

Nu rustar södra delen av Alingsås kommun för att klättra i seriesystemet. Mjörn och Hemsjö kommer redan nu under 2018 spela med ett gemensamt lag i Boråssexan.
– Målet är att vinna sexan redan nu och sedan vara i fyran inom tre år, säger Tobias Brodin, en av tränarna för det nya laget.

Mjörn och Hemsjö har de senaste åren tampats mot varandra i division 6. Prestigen har varit stor, men nu läggs allt det där åt sidan när man istället gör en gemensam satsning.

– Det har pågått diskussioner mellan klubbarna en längre tid, men nu det sista har det gått väldigt fort. Men det känns riktigt spännande att se vad det här tar vägen, säger Tobias Brodin, som fram tills nu varit tränare för Mjörn.

– Jag och Kjell Andersson (Hemsjös tränare) kommer dela på ansvaret nu under 2018. Målet är att vinna sexan och redan till 2019 ska vi försöka ha en ny tränare utifrån på plats. En person som inte har förutfattade meningar om någon av föreningarna.

Vad ska laget heta och vart ska ni spela era hemmamatcher?
– Laget i sexan kommer att heta MH18 och vi kommer spela lika många hemmamatcher på Byvallen som på Bodarnevallen. Vi kommer också alternera mellan dräkterna innan vi ska ta fram en ny kollektion som står klar till 2019.

Vad tror du om era chanser att vinna sexan?
– Det är inte likt oss att sätta en så hög målsättning men nu med den här breda och vassa truppen finns det inget annat än att vi ska vinna division 6. Kan vi sedan förstärka ytterligare så ska vi även kunna nå division 4 inom några år. Kvalité finns absolut i både Hemsjö och Mjörn och nu när vi drar åt samma håll blir förhoppningsvis resultatet bättre också.

Officiellt blir det Hemsjö som drar sig ur Boråssexan och det nya laget tar över Mjörns plats. Det betyder att den första historiska seriematchen spelas borta mot Sjövik den 20 april.

Lämna en kommentar