ANNONS:
ANNONS:

Motioner inför repmötet

Den 6 december är det representantskapsmöte i Vårgårda. Då ska distriktsserierna klubbas, men det har också inkommit ett par andra frågor som mötet ska ta beslut om.

Den största frågan som berör alla lagen i Västgötafotbollen är så klart den om hur serierna kommer se ut 2019. Av hävd vet vi att de ursprungliga förslagen sällan ruckas på, men klubbarna har fram till den 20 november på sig att komma med yttranden.

Men utöver den punkten har det inkommit en del andra motioner.

Skepplanda BTK har skickat in en motion om att domarkostnaderna ska fördelas mellan de båda lagen som möts i herrarnas division 4 och damernas division 2. Detta för att domarbristen ofta medför långa resor för domarna, och då – menar Skepplanda – att det vore mest rättvist att fördela dessa resekostnader mellan föreningarna.

Töreboda IK har skickat in en motion där de föreslår att pojkar ska få spela med flicklag upp till elva års ålder. Det omvända är reda tillåtet, och för att inte göra någon skillnad mellan könen tycker TIK att detta vore ett bra steg att ta.

Valtorps IF har skickat in en motion som rör damernas division 4 och de matcher som där spelas på 9-mannaplan. VIF tycker att varje lag maximalt ska få ha 12 spelare med i matchtruppen, och inte som i dag när antalet spelare är maximalt 16. De menar att ett stort antal avbytare ger en fördel, och samtidigt då missgynnar det lag som har ont om spelare. Med maximalt 12 spelare i matchtruppen skulle den klyftan försvinna.

IFK Trollhättan har i sin motion framfört ett förslag om herrarnas division 4. De vill dela upp den divisionen i i öst och väst istället för norr och söder som är fallet sedan många år. IFK menar bland annat att en serie åt väst och serie åt öst skulle fördela resorna bättre mellan föreningarna och att det skulle bli ett större publikt intresse.

Slutligen har Mariestads BoIS FF kommit med en motion som berör damfotbollen. De tar återigen upp önskemålet om att U-lag ska få spela i den ordinarie seriepyramiden för att få rimliga resor och bra motstånd även för U-lag. Om motionen går igenom betyder det att klubbar i distriktet kan anmäla sina U-lag till damernas division 4 redan till 2019.

Även i Tävlingsbestämmelserna är det några mindre förslag som är upp till mötet att besluta om. Exempelvis har förbundet föreslagit att det ska tillåtas 9-mannaspel även i Utveckling herrar, inte bara i Utveckling damer samt damernas division 4 som tidigare.

Lämna en kommentar