ANNONS:
ANNONS:

Nordgren stor rödvit hjälte

TV: Holmalund var i brygga. Men en stark andra halvlek bäddade för en viktig seger i första kvalmatchen mot Främmestad. Stor hjälte blev Tobias Nordgren som gjorde båda målen i 2-1-segern.

Holmalund inledde piggt på Bergevi IP men ganska snabbt blev det tydligt att Främmestads IK vill vara med och leka på allvar i den här kvalgruppen. Ett storvuxet resolut spelande hemmalag skapade en par farligheter ner mot Jonathan Ahlqvist. Bland annat vann Johan Fredlund en nickduell med HIF-målvakten och fick se bollen studsa i ribban.

Några minuter senare kom dock hemmaledningen. Johan Fredlund bröt in från vänsterkanten och serverade skyttekungen Emil Olesen som enkelt rakade in 1-0. Främmestad skapade ytterligare några chanser, inte minst på fasta situationer där det hela tiden kändes farligt.

Men även Holmalund skapade målchanser. André Nilsson var ett ständigt orosmoment och spelade bland annat fram pigge Sebastian Sannestål snett-inåt-bakåt, men skottet fastande på ett försvarsben. Nilsson var även igenom själv vid ett tillfälle, men lobben blev missriktad och det var 1-0 till Främmestad efter 45 minuter.

Direkt i andra halvleken bytte dock matchen karaktär. Holmalund fick bättre fart i bollen och utnyttjade sin speed mer än i första akten då bortalaget fastande i Främmestads fysiska spel. Det tog bara ett par minuter innan kvitteringen kom. Sebastian Bülow Andersson kom runt på högerkanten och sköt mot första stolpen. Målvakten Joachim Olsson lyckades inte hålla bollen utan Tobias Nordgren kunde utan problem trycka in returen.

Efter det fortsatte gästerna att skapa lägen. Oscar Karlsson Widén var nära att komma före Olsson på en boll och en stund senare blev det en ny duell dem emellan när Oscar blev helt fri. Men Olsson kom snabbt ut och räddade friläget.

Även Christoffer Ängberg hade ett bra läge innan André Nilsson hittade Sebastian Sannestål med en bra crossboll. Sannestål revs ner av Joachim Olsson, reste sig och skulle precis raka in 1-2 när domarsignalen ljöd. Rött kort till Olsson – men endast frispark till Holmalund eftersom förseelsen skedde utanför straffområdet.

I kraft av det numerära överläget fortsatte Holmalund att jaga ett ledningsmål. Tobias Nordgren laddade vänstersläggan och Christoffer Ängberg var också framme och oroade nyinsatte målvakten Nathanael Högemark.

Högemark var även i vägen för Sebastian Sannestål när han fick ett bra läge vid den bortre stolpen, och ett par minuter senare blev samme Sannestål avvinkad för offside när han pressade en försvarare att nicka bollen i egen målbur.

Men det var Tobias Nordgren som var dagens hjälte i Holmalund. Först nickade han i famnen på Högemark, men när André Nilsson hittade honom med en diagonalpassning som han bredsidade in i öppet mål. Då återstod det fem minuter av matchen.

Hemalaget försökte trycka upp laget i jakt på kvittering och skapade ett par fasta situationer. Men när Jonathan Ahlqvist limmade Filip Fredlunds frispark i slutminuten var saken klar. Holmalund tog tre viktiga poäng i första kvalmatchen.