ANNONS:
ANNONS:

November månad är här

Vi håller på traditionen och kör en liten Bredsidan även den här måndagen.

Trots att inga matcher spelades den gångna helgen blev det en ganska händelserik vecka. Det mest dramatiska var självklart VIK FK:s nedläggning som blev Herrljungas lycka i form av en inställd avgörande match. Särskilt dramatisk var den förmiddagen där många funderade på om VFF skulle behöva snabbarrangera ytterligare en kvalmatch för att alla fyra grupptvåor i kvalet skulle få chansen i utslagsmatcher eller om det skulle bli den enkla lösningen där Fröjered och HSK fick var sin plats i femman. Förbundet kunde gömma sig bakom att kvalspelet redan var inlett innan FK försvann ur seriepyramiden för att göra så här, men hade FK dragit sig ur för ett par veckor sedan hade alla grupptvåor fått göra upp om de två sista platserna. Små marginaler, men det är ju alltid skit samma när man har dem på sin sida. Tyngre för Wargön som var en seger från att vinna serien före SMSK, sedan ett mål från att bli näst bästa grupptvåa och avslutningsvis några VIK FK-veckor ifrån en avgörande utslagsmatch.

………….

Krille Holmén tar över IK Frisco i division 1. Kul med ett nytt lokalt namn på den posten, och överhuvudtaget är det starkt att i princip hela Friscotruppen bor i närområdet. Målvakten Moa Johansson är väl den stora importen, och då åker hon ändå inte längre än från Nossebro. Imponerande som sagt.

………….

På tal om damer så kom ju nyheten att VIK startar damlag. Jag visste att det var på gång, men kanske inte redan till 2020. Sedan jag började följa den lokala fotbollen på allvar har Långared, Hudene och just VIK lagt ner sina damlag, och därför är det så klart kul att se ett nystartat. Risken är ju uppenbart den att man utarmar grannklubbar på spelare, men går man in i projektet med målet att öka det totala antalet fotbollsutövare tycker jag ändå att man gör rätt. Har man blomstrande, äldre flicklag vill man självklart erbjuda även seniorfotboll i samma klubbfärger, särskilt nu när FK försvann och ger ett visst utrymme.

Men vem som ska träna VIK-damerna? Det har det varit ruskigt tyst om hittills.

………….

På tal om VIK är det ju ändå en stor organisatorisk förändring att lägga ner VIK FK. Nu heter det att man vill vara en stark enhet utan klubbar i klubben, vilket tydligen har varit ett problem med två separata seniortrupper. Dessutom är det som bekant både knöligt och kostsamt att flytta spelarna mellan lagen. Nu blir det istället en fet herrtrupp som ska föda A-lag, U-lag och juniorlag med spelare. Det kommer ställa oerhört stora krav på nye tränaren Walid Dahir och hans stab att hålla alla spelare nöjda och inspirerade under en lång säsong. Dessutom ställer en så pass stor träningsgrupp stora krav på att organisera varje träning för att de ska bli effektiva.

Noterbart är att alla spelare från årets FK-trupp är välkomna att stanna i klubben och tillhöra den nya A-truppen. Men klubben hindrar heller ingen från att söka sig någon annanstans för den som vill fortsätta spela A-lagsfotboll på en annan nivå än division 2. Rätt agerat av klubben – som nu sannolikt får behålla de som vill försöka kriga om en plats i tvåan samt de med stort klubbhjärta som kanske tränar något mindre men finner sig i att lira U-lag. Övriga är potentiella förstärkningar för grannklubbarna.

………….

Katti Ölvebo var ryktenas kvinna förra veckan. Hon nämndes som en tränarkandidat i Annelund samt som en tänkbar assisterande tränare i både Frisco och Alingsås FC. Om det blir Annelund blir det mig veterligen första tjej som huvudträbare ett herrlag häromkring. Häftigt om det blir så.

………….

Förre VIK FK-tränaren Niclas Springh tar över som Östadkulle SK i sexan. Känns spontant som en bra lösning, även om Springh kanske skiljer sig lite åt i sin personlighet från företrädaren Klas Karlsson. Men jag tror att det kan bli bra det där.

………….

Fortsatt hyfsat lugnt på silly season-fronten. SMSK mest aktivt hittills med ett tapp på Simon Larsson till AIF och två hemvändare från SAIK i form av Anderas Mökander och Kevin Tovle. Nu finns ju också silly season-sidan uppe i huvudmenyn om ni har missat den.

………….

Seriespelet i futsal är nu i gång för säsongen. Södra Härene är enda lokala klubb som finns representerat, men de finns å andra sidan med på både dam- och herrsidan. Kul satsning, måste jag säga.

………….

På tal om futsal lirade Amalia Arvidsson dubbellandskamp med Sverige mot Ryssland i helgen. Det blev två svenska förluster med klara siffror, men ändå en kul futsalfest för många av traktens ungdomar.

………….

En annan lokal ungdomsfest är Kycklingcupen. Den avgjordes nu i helgen och därmed är det många lirare som skaffat sig två saker. En frusen kyckling för stunden och ett minne för livet.

………….

I fredags fyllde sajten 5 år. Den som missade det och vill läsa mer kan klicka här.

………….

I veckan fortsätter nomineringarna i 0322-galan. Påminner också om nomineringar till Folkets pris. Läs mer här.

………….

Sedan vi efterlyste videoklipp har det kommit in en hel del. Men det saknas fortfarande några klipp för att kunna genomföra den stora av alla idéer som finns med klippen. Så ös på med mer.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar