ANNONS:
ANNONS:

Nu drar kvalet i gång

Tre lokala lag kvalspelar den här hösten. Och våra högst placerade lag har seriematcher kvar att lira.

Våmb – Södra Härene
Serie: Kval till division 5.
Förutsättningar: Första matchen i gruppen som även innehåller Hedared. Gruppvinnaren är garanterad en plats i femman nästa säsong medan även tvåan kan få en möjlighet, beroende på hur många platser som blir lediga efter kvalspel mot högre divisioner. 
Kommentar:
Normalt sett har laget från femman en fördel i det här kvalspelet, så ur den aspekten ska kanske Våmb vara favorit. Men tio inspelade poäng imponerar inte jättemycket, även om Mattias Damms sju mål är något som SHIF bör hålla koll på. Men om Hära kommer upp i samma klass som förra veckan mot Lödöse/Nygård ska det gå att få med sig minst ett kryss här.
Tips: 2-2.

Arentorp/Helås – Mjörn
Serie: Kval till division 5.
Förutsättningar: Första matchen i gruppen som även innehåller Källby. Gruppvinnaren är garanterad en plats i femman nästa säsong medan även tvåan kan få en möjlighet, beroende på hur många platser som blir lediga efter kvalspel mot högre divisioner. 
Kommentar:
Mjörn halkade snöpligt ner på kvalplatsen i sista omgången och frågan är om laget laddat om här. Känslan är att det ska finnas rutin och stabilitet nog för att vinna en sådan här match då Arentorp/Helås gick till kval som bästa trea i distriktet. Jag tror på Mjörn här.
Tips: 1-3.

Hemsjö – IK Frisco U
Serie: Kval till division 3.
Förutsättningar: Gruppen innehåller även Skara FC och Maristads BoIS U. Gruppvinnaren har en plats i trean 2021 – men det kan också dyka upp fler platser att fördela. 
Kommentar:
Alltid svårtippat när U-lag är inblandade eftersom kvalitén där kan skilja från match till match. Hemsjö brände till matchboll till nytt kontrakt förra veckan är bör vara revanschsuget här. Och hemma på Byvallen bör gulsvart vinna för att inte hamna illa till i gruppen. Vidöppet – men jag chansar på ettan.
Tips: 4-3.

Vårgårda IK – Vänersborgs IF
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Serieledande Vänersborgs IF tror jag blir för tufft för VIK – trots att man bröt trenden och vann senast. Men det är viktigt att få med sig en bra prestation och ett bra resultat ur målskillnadssynpunkt – även om det inte blir några poäng.
Tips: 1-2.

Sunnanå– Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Jumbon Sunnanå på bortaplan. Där ska det bli tre poäng även om flygresan upp till Norrland sitter i benen.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar