ANNONS:
ANNONS:

Nu ska det avgöras

Vi har snackat upp söndagen derby hela veckan. Självklart tippar vi även matchen nu när det handlar om Helgens Hetaste.

Holmalunds IF – Alingsås IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En match som betyder så oerhört mycket för båda lagen. När jag för ett tag sedan tippade utgången av serien hade jag ett kryss i den här fajten och jag väljer nu att stå fast vid det. Det skulle betyda att Gnosjö måste förlora sin match för att båda lagen ska ha möjlighet att överleva i division 3. Men skulle jag gardera matchen hade tvåan kommit strax före ettan, och det motiverar jag med att jag tycker att grönvitt har fler potentiella matchvinnare i laget.
Tips: 2-2.

Gerdskens BK – IFK Falköping
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Gerdsken måste sannolikt vinna för att behålla kvalplatsen. Marco Stua är tillbaka i laget, och troligen också Deniz Aydin. Det betyder så klart mycket och jag tror på att GBK är revanschsuget efter förlusten på Mjörnvallen senast till slut löser det här. Rimligen både en högre motivation än Falköping också spela en viss roll här.
Tips: 4-2.

Holmalunds IF – Umeå IK
Serie: Elitettan.
Kommentar: Forna storlaget Umeå kommer på besök till Alingsås för att spela matchen där Holmalund Dam ska presentera stadens nya elitlag. Klubbnamn och klubbfärg ska tillkännages, och inträdet är gratis. Blir det mycket folk och lite drag kring lanseringen tror jag det kan smitta av sig på det sportsliga och hjälpa hemmalaget att ta tre poäng. Men då måste spelet på den sista tredjedelen spetsas till jämfört med de senaste matcherna.
Tips: 2-1.

Östadkulle – JK10
Serie: Kval mot division 3.
Kommentar: Första matchen i gruppen som också innehåller Toarpsalliansen. En förlust grusar i praktiken tankarna på uppflyttning, vilket kan tala för en viss försiktighet från båda lagen.  Poängsnitten under seriespelet är ungefär detsamma, så jag kan inte se varför inte Östadkulle skulle kunna vinna det här. Det gäller dock att hålla koll på Kajsa Carlsson som smällde in 25 baljor för JK10 i serien. Men jag är optimist.
Tips:
3-2.

Säven/Hol – Vedum
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: En helt avgörande match om tredjeplatsen där Säven/Hol behöver vinna för att vara säker på att inte VIK FK smiter förbi båda de här lagen. Den som har störst motivation vinner sannolikt den här matchen, och jag tror att hemmalaget tar den här chansen att bli trea. Dessutom är Christoffer Krabbe i en overklig målform.
Tips: 4-2.

Vårgårda IK – Nordvärmlands FF
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Ett formsvagt VIK riskerar att sluta på en av de sista fem platserna om det skulle bli en ny förlust här. Med Mohammed Abdulrahman, Albinot Rexhepi, Jocke Berg och Richard Wartmark avstängda är heller inte utgångsläget det bästa, men eftersom Nordvärmland i praktiken redan säkrat sitt kontrakt är det inte säkert att gästerna tänder på alla cylindrar. Men det krävs att Vårgårda höjer sig som lag för att det ska bli poäng här.
Tips: 1-1.

Lämna en kommentar