ANNONS:
ANNONS:

Nu ska många serier avgöras

Första listan i oktober innehåller ett gäng avgörande matcher.

Alingsås FC – Brommapojkarna
Serie: Elitettan.
Kommentar: Ny hemmamatch när BP gästar Mjörnvallen. Känslan är att segerchansen är god för AFC som vid tre poäng får häng på topp fem.
Tips: 4-2.

Gauthiod – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Seger är i princip ett måste för att Frisco ska hänga kvar i ettan. Torsken mot TFK senast var lite oväntat klar och detta känns väldigt ovisst. Maja Hansson avstängning är ett stort avbräck, och det känns som 50-50 på förhand. Hemmalagets division 1-tradition kan bli avgörande, men jag väljer att tippa med hjärtat.
Tips: 1-2.

Sävedalens IF – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Varenda poäng är livsviktig för ett i botten kämpande VIK. Men Sävedalen har tre segrar på de fyra senaste medan VIK inte vunnit sedan premiären och kommer från en klen insats förra helgen. Så tipset måste gå till hemmalaget, även om jag hoppas att jag har fel.
Tips: 3-1.

Fämmestad/EFFK/Nossebro – Hemsjö
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Vid seger har Hemsjö stor möjlighet att klara kontraktet utan kvalspel. Och efter islossning senast och med det här överkomliga motståndet tror jag gulsvart tar den chansen.
Tips: 1-4.

Tvärred/Vegby – Herrljunga SK
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Vinner HSK är kontraktet säkrat. Kryss eller förlust kan också räcka men då måste de förlita sig på andra resultat. T/V är borta från kvalplatsen uppåt, vilket skulle kunna tala för HSK. Men jag tror det blir tufft och tippar på krysset och hoppas att det ska räcka.
Tips: 2-2.

Annelund – Borgunda
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Annelund är ett av lagen som kan rädda kvar HSK i femman. Hemmaseger här och HSK som sämst hamnar på kvalplats, och jag tror faktiskt att Annelund med sin formkurva kommer att ta tre poäng här.
Tips: 4-2.

Mariedal – Mjörn
Serie: Division 5 södra.
Kommentar: Mjörn gör bäst i att ta poäng här eftersom de fyra bakomvarande lagen möter varandra. Förlust kan innebära ett fall ner till kvalplatsen. Mjörn har inte räckt till mot övriga topplag, men här borde alla cylindrar vara igång. Jag är optimist och tippar att Mjörn får med sig det kryss som krävs.
Tips: 2-2.

Lödöse/Nygård– Södra Härene
Serie: Division 5 södra.
Kommentar: Vi seger är kvalplatsen Södra Härenes. Vid förlust är man borta och krysset räcker sannolikt inte heller eftersom Trollhättans FF har på pappret överkomliga Alvhem i sista rundan. Men skulle TFF göra bort sig har även Sollebrunn chansen att få kvala, men då måste SHIF kryssa i den här fajten. Som ni hör är det många om och men, men det troliga är att antingen Hära eller TFF slutar tvåa. Kommer SHIF med bästa laget och verkligen vill ha den här kvalplatsen tror jag man löser en seger – även om LNIK tuggat igång bättre nu efter den klena starten.
Tips: 1-2.

2 svar på ”Nu ska många serier avgöras”

Lämna en kommentar