ANNONS:
ANNONS:

Ny Bredsida inleder veckan

Så var det måndag igen. Och med det en ny färsk Bredsida.

I fredags kom nya besked om årets träningsmatcher. Eller nya och nya. Snarare en förlängning av tidigare beslut då förbudet mot träningsmatcher sköts fram till 21 mars. Alltså ytterligare två veckor.

Helt klart ett väntat beslut med tanke på hur smittspridningen ser ut för tillfället. Än finns det tid för att säsongen ska kunna tuffa igång som planerat, men vi kommer närmare och närmare en framflyttning och en komprimerad säsong även under 2021. Men det är fortfarande för tidigt för att måla upp hela bilden av fan på väggen.

………………..

Alingsås FC spelade återigen träningsmatch i helgen. Och återigen stod Jitex för motståndet. Där blev det dubbel olycka för AFC som dels förlorade matchen och dels kunde räkna in en svår knäskada. Det var mittfältaren Ebba Ranieli som oturligt slet av korsbandet och beräknas nu bli borta hela säsongen 2021. Om knäskadan rapporterade Alingsås Tidning i helgen.

Riktigt tungt för både Ebba och AFC att drabbas av denna skada. Korsband är alltid tråkiga och segdragna historier och AFC har ju sedan tidigare ett par liknande långtidsskador i truppen, bland annat fjolårets skyttedrottning Ina Österlind.

………………..

Herrljunga förstärker med två namn från grannen Frisco. Alexander Troije och Viktor Karlsson flyttar till Skoghälla och rimligen gör den duon en del nytta även i division 5.

………………..

Gästskribenterna fortsätter att leverera storartat under 2021. Förra veckan var det Thomas Fransson som bjöd på en passning till alla målvakter och nu på onsdag är det dags för AFC:s Tove Lorén att dela med sig av sina alster igen. Något att se fram emot.

………………..

Min egen försäsong rullar på i maklig takt. Tisdagar har blivit min fotbollsdag och det upplägget passar ganska bra för tillfället. Tajmingen och den allmänna fotbollsformen är givetvis inte på plats – men som någon sa: ”Det är inte i början av mars man ska vara som bäst”.

………………..

Brist på aktiviteter under coronan har gjort att min svaghet för dåliga ordvitsar fått lite ny energi. Har på senare tid fått ihop ett gäng vitsar med lokalafotbollstema, och i helgen genomförde jag en liten omröstning på Twitter om huruvida dessa vitsar är något att dela med sig av. Det visade sig bli en klar majoritet för publicering, så hyfsat snart är att tanken bjuda på några usla skämt här på sidan. Men för att förhoppningarna inte ska bli för stora bjuder jag redan i dag på en liten teaser på vad det är vi pratar om för nivå.

Vilken lokal fotbollsprofil sitter mest framför datorn?

Antonia Skärm Sandberg. 

………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Ny Bredsida inleder veckan”

Lämna en kommentar