Ny förlust för Herrljunga

TV: Det blev en femte raka förlust för Herrljunga SK när topplaget Råda gästade Skoghälla. Gästerna vände underläge med 1-0 till seger med hela 5-1.

Referatet med Jonas

Det som såg så bra ut för en månad sedan ser nu betydligt sämre ut. Efter fem raka förluster har HSK dalat genom tabellen och inför hösten ser laget ut att vara segmenterat i ingenmansland.

I dagen match hade Råda ett bra läge redan efter ett par minuter men Niklas Benon räddade Tom Johanssons närskott med en fotparad. Chansmässigt jämnade HSK ut statistiken omgående när Fisnik Tahiri bröt in från högerkanten och sköt i försvarstäcket. Även Alexander Johansson hade ett par bra skottlägen men lyckades inte få bollen på mål, och Erik Karlsson var snubblade nära att peta bollen förbi målvakten Rikard Turesson och skaffa sig öppet mål.

Mitten av halvleken blev söndertrasad av en rad skadeavbrott innan Råda hade ett par farligheter just före paus. Men Niklas Benon var återigen med på noterna och svarade för säkra ingripanden.

I andra halvlek hände det desto mer i målväg. Först fick Fisnik Tahiri en bra djupledsboll och fri med Rådas burväktare gjorde han inget misstag utan trampade förbi och satte 1-0 i öppen kasse.

Efter det handlade det mesta om Rådas Joacim Florén. Först var han stark vid första stolpen på en frispark och forcerade in kvitteringen och bara minuter senare gjorde Niklas Benon ett misstag när Floréns inte alltför märkvärdiga skott letade sig in.

Med kvarten kvar gick HSK bort sig i jakten på kvittering och Råda ställde om. Joacim Florén tog sig förbi Anders Lund och satte 3-1 i bortre krysset. Av bara farten satte samme Florén dit 4-1 från elva meter sedan Tim Magnusson gått omkull i duell med ett par hemmaförsvarare.

Sista tio minuterna var Herrljunga ett slaget lag och Råda kunde spela av matchen utan större problem. Tim Magnusson hann till och med vägga sig igenom och placera in 5-1 bakom Niklas Benon.

Niklas Benon.
Fisnik Tahiri.
Emil Johansson.
Erik Karlsson.
Anders Lund på väg "hem" efter en hörna.
Anders Lund på väg ”hem” efter en hörna.

Övriga onsdagsmatcher
Kinna IF – Annelunds IF 1-1
Mål: Mentor Rustemi.

Frisco – Äspered 8-0
Mål: Felicia Wendel 2, Amie Hallingsjö 2, Louise Berggren, Sandra Baffour, Hilda Svensson, Linda Börjesson.