ANNONS:
ANNONS:

Ny helg – ny lista

Även den här veckan lyfter vi fram några av de på förhand hetaste matcherna. 

IFK Falköping – Alingsås IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En tuff bortamatch för serieledaren mot ett Falköping som tycks ha kommit igång på sistone. Har nu tre raka utan förlust (inklusive DM), men grönvitt måste så klart gälla som favorit här. Kommer bortalaget upp i nivå ska det bli tre pinnar, men Falköping ska inte underskattas.
Tips: 1-3.

IK Gauthiod – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: En väldigt intressant match som kanske kan ge en fingervisning om VIK är ett lag för topp fem eller inte. Senast var prestationen mot Grebbestad väldigt bra och kan man komma upp i samma nivå är poängchansen god. Gauthiod har dock trappat upp efter en tam inledning på serien, och veckans 0-5 i DM mot LFK behöver inte betyda särskilt mycket.
Tips: 2-2.

Gerdsken – Götene
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Seriefavoriten Götene har inte levererat fullt ut ännu, i synnerhet inte på hemmaplan. Men nu är det bortamatch som gäller men GBK har full pott på G-vallen kan så klart förlänga den sviten här. Tror på en målsnål historia, där det kan gå hur som helst.
Tips: 1-1.

HIF Akademi – Mariestad
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Trean mot fyran och med andra ord viktiga poäng på spel. Detta är Akademins chans att visa att man kan vinna även mot toppkonkurrenter och den chansen tror jag att man tar.
Tips: 3-1.

Vårgårda IK FK – Säven/Hol
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Två lag som båda kommer med två raka förluster till det här heta grannderbyt. Räkna med mycket prestige där flera av spelarna känner varandra, och det lär smälla en del i närkamperna. Tror på en svängig historia där gästerna till slut vinner.
Tips: 3-4.

Södra Härene – Mjörn
Serie: Division 6 Vara.
Kommentar: Mjörn tog en tung seger borta mot JK10 i förra omgången. Men Södra Härene har två raka segrar efter premiärförlusten mot Östadkulle och hemma på Granhagen är SHIF ganska stor favorit här.
Tips: 4-1.

Åsarp/Trädet – Hemsjö
Serie: Division 3 södra.
Kommentar: Jumbofinal där oerhört viktiga står på spel för Hemsjö. Båda lagen är nollpoängare, men eftersom det bara är tre pinnar upp till säker mark skulle en seger betyda mycket. Svårtippat, men eftersom både HIF och Å/T läckt bakåt har det lag som får bäst ordning på försvarsspelet störst segerchans här.
Tips: 2-3.

Lämna en kommentar