ANNONS:
ANNONS:

Ny helg står för dörren

Vi firar in helgen med en sedvanlig lista med heta matcher.

Hisingsbacka – Alingsås KIK
Serie: Division 2 nordvästra.
Kommentar: Jenny Holms gäng har inte levererat som förväntat under hösten står fortfarande utan seger efter sex matcher. KIK däremot jagar i toppen och känslan är att det måste bli seger här om den jakten ska leva vidare på allvar. Och jag tror också att alingsåsarna löser det här.
Tips: 1-4.

Morön – Alingsås FC
Serie: Elitettan.
Kommentar: Flygresa till Norrland för att möta Skellefteålaget Morön – som dessutom gått oerhört starkt och ligger tvåa i tabellen. Det blir hårda bud för AFC, och mitt tips måste bli att poängen stannar i norr.
Tips: 3-1.

Nordvärmland – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: En av flera återstående nyckelmatcher för VIK. Ut tabellsynpunkt vore en förlust förödande och ett kryss knappt okej, så det är givetvis seger som gäller här. Mommo tveksam efter sin sträckning senast, men oavsett hans medverkan eller inte gäller det att leverera en bra prestation här. Plus då detaljen men att skjuta in bollen i mål. Jag är positiv och tror på bortaseger, även om detta är en tuff bortamatch.
Tips: 1-2.

Tidaholms GoIF – Holmalunds IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ett formstarkt Holmalund måste vinna här om man ska blanda sig i toppstriden. Tidaholm har gått starkt och ligger just nu tvåa, så detta blir givetvis tufft. Om defensiven står pall kan det gå vägen, men jag är lite, lite tveksam på förhand.
Tips: 3-2.

Gerdskens BK – Kortedala IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Kortedala på hemmaplan är en match som bara ska vinnas om GBK vill sluta topp två. Och tre poäng tror jag också att man löser.
Tips: 4-1.

IFK Falköping – Alingsås IF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: En rysare när AIF – just ovanför strecket – gästar jumbon. Detta är kanske Falköpings sista chans till nytt kontrakt, medan AIF självklart behöver poäng för att inte bli än mer insyltat. Svårtippat, men om AIF kan stänga till bakåt måste det här kunna gå vägen.
Tips: 0-2.

Frisco – Torsby
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Frisco kravlade sig över strecket senast efter segern mot Rävåsen. Nu väntar nästa svåra match, men hemma på Katebo är det inte många lag som går säkra. När då också Annelie Carli tycks vara återställd och hittat målformen väljer jag att vara optimist här.
Tips: 2-1.

Rångedala – Annelund
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Ren jumbofinal när förloraren står med ena benet i division 6. Annelund suktar efter en seger efter alla stackars kryss, och nu måste den väl ändå komma?
Tips: 2-4.

Borgunda – Herrljunga
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Ytterligare en hyperintressant match runt det nedre strecken. Efter segern senast bör HSK-lirarna vara vid gott mod och detta är en stor möjlighet att skapa förutsättningar för att undvika både nedflyttning och kval. Tror på minst en poäng, men tippar en tvåa med hjärtat.
Tips: 1-3.

Södra Härene – Hemsjö
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Oj, vad spännande. SHIF slarvade förra veckan men har nog inte råd med förlust även här om man vill vinna den här serien. Hemsjö å sin sida studsade tillbaka senast, och har förstärkt truppen på sistone så detta kan sluta hur som helst. Jag drar till med ett kryss – som i så fall skulle göra Östadkulle till en vinnare.
Tips: 1-1.

Lödöse/Nygård –Sollebrunn
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: SAIK har gått bra i höst medan LNIK är en besvikelse i mina ögon. Här har Bjärkelaget möjlighet att på allvar blanda sig i toppstriden, men då krävs givetvis en bra prestation. Känns vidöppet, men SAIK lär vara spelsuget efter wo-segern senast.
Tips: 2-3.

Sollebrunn – Södra Ving/Timmele
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Efter torsken senast krävs det seger i det här toppmötet om SAIK ska fortsätta utmana om topp två. Men prestationen senast talar inte för hemmalaget här, och trots att jag missbedömt Sollebrunn tidigare blir utgångstipset en tvåa.
Tips: 1-3.

Hemsjö – Skoftebyn U
Serie: Division 3 västra.
Kommentar: Nyckelmatch för Hemsjö i jakten på nytt kontrakt. Hemma på Byvallen kan HIF blixtra till och det skulle behövas nu för att ta sig över nedflyttningsstrecket. Är alla spelare tillgängliga och på spelhumör kan det här gå vägen.
Tips: 4-2.

Lämna en kommentar