ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka – ny Bredsida

Första premiärveckan är här. Men till att börja med ska den gångna helgen summeras.

Vårgårda IK lirar hemma mot IFK Tidaholm på lördag i årets första lokala seriepremiär. VIK genrepade tämligen uselt när man släppte in hela fem mål mot seriekollegan Lidköpings FK. Enligt VIK:s hemsida och NLT var i princip alla sju mål i matchen (5-2) bjudningar och det håller så klart inte att vara så frikostig om man vill ta poäng i division 2. Noterbart är att David Lager spelade från start i mittlåset, men den comebacken gav alltså inte VIK någon omedelbar defensiv stabilitet.

Men att Lager startar ett genrep borde betyda att det blir comeback på allvar, och övertid är det så klart en fin förstärkning. Återstår att se om Fristads rutinerade forward Oskar Petterson – som tränat och spelat med VIK ett tag – tar klivet över till division 2-klubben. Det borde ju i så fall ske den här veckan innan premiären.

……………..

Alingsås FC gjorde mos av Sil när man vann med hela 8-0 hemma på Alströmervallen. Moa Jarl och Olivia Sultan hade allra roligast med var sitt hattrick, och det är ett styrkebesked att göra åtta baljor utan att ha med Lisa Mini Johansson i matchtruppen.

……………..

Frisco tog årets första seger när man bortaslog Falköpings KIK med klara 4-1. Alla gånger välbehövligt för truppen, och noterbart är att målen gjordes (två var) av det strävsamma paret Emelie Wrangmo och Annelie Carli. De bildade ju framgångsrikt anfallspar för några år sedan på Katebovallen.

……………..

Holmalund och Gerdsken har båda varit i väg i Spanien på träningsläger i helgen. Ingen dålig uppladdning inför deras respektive premiären om ett par veckor. Enda division 3-laget på herrsidan som lirade var därmed Alingsås IF som åkte för att möta Västra Frölunda. Där blev det förlust med hela 3-0 för det grönvita gänget.

……………..

Även mitt SMSK var på läger i helgen. Tyskland var resmålet, men undertecknad hade inte möjlighet att följa med. Men via sociala medier har jag följt hur truppen begått den ena fadäsen efter den andra. Som ett vanligt träningsläger med andra ord.

……………..

Mjörn spelade 1-1 mot Lödöse/Nygård. Kula Karlsson gjorde mål på nytt, och visade att han troligen kommer att få nätet att rassla även i SK Mjörns tröja.

……………..

Annelund räckte – något överraskande – inte till mot Vedum utan torskade med 3-1. Redan i kväll väntar det tuffare motstånd när division 2-laget Vänersborgs IF gästar Mörlanda för att spela om en plats i det vidare DM-spelet.

Övriga DM-matcher i veckan är för övrigt…

TISDAG
Töllsjö – Gerdsken
Alingsås KIK – Alingsås FC

ONSDAG
Bollebygd/Olsfors – Holmalund
Vårgårda IK FK – Ulricehamn IFK
Ulvåker – Frisco (dam)
Södra Härene – Gauthiod (dam)

……………..

Säven/Hol åkte på däng när Vara vann det mötet med 4-2. Truppen var tydligen tunn, och då räckte det inte till mot VSK som rasat genom seriesystem ner till femman de senaste åren.

……………..

SAIK/SMSK fick sin match inställd när Åsaka inte fick ihop folk. Så kan det bli ibland.

……………..

Östadkulle – som gjort en bra försäsong – fick ge sig mot Skepplanda som kom spel med ett blandat A- och U-lag. Men att ÖSK ska vara med i toppen av Alingsåssexan känns ändå ganska givet.

……………..

För ganska exakt tre år sedan avslutade jag ett drygt halvårs medicinering efter att mina blodvärden visat sig vara helt värdelösa. Den senaste tiden har jag känt igen symptomen, och efter en kontroll blir det nu en ny dunderkur med tabletter. Riktig tråkigt, även om jag den här gången upptäckte raset i ett tidigare skede och därför ska kunna träna och leva ungefär som vanligt. Bara att kämpa på, helt enkelt.

……………..

Nu är det bara en knapp vecka kvar att skicka in sin gissning i Måltjuven. Läs mer här om hur du gör.

……………..

På torsdag är tanken att mitt tips av VIK:s division 2-serie ska presenteras. Sen rullar det som vanligt på med tips de närmsta veckorna. Ingen lätt uppgift, men ändå väldigt rolig.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Ny vecka – ny Bredsida”

Lämna en kommentar