ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka – ny Bredsida

Vi drar igång en ny vecka med en ny Bredsida.

Jessica Julin lämnar Alingsås KIK som spelare för att istället bli assisterande tränare till Niklas Klingberg och Samuel Thorell i Alingsås IF. En stor satsning att gå upp till tre tränare i staben, och en rolig satsning att satsa på en kvinnlig tränare i ett herrlag. Katti Ölvebo ryktades till Annelund för något år sedan, men annars är det väl första gången detta sker i den lokala fotbollen.

Rent fotbollsmässigt finns det givetvis ingen som borde klara steget bättre än Jessica Julin. Hennes minst sagt imponerande cv är bara en googling bort, och det cv:t har givetvis arbetats fram av hennes otroliga hängivenhet och beslutsamhet. När hon gästade Tifosipodden för något år sedan blev det oerhört tydligt att när Jessica Julin gör något är det hundra procent som gäller. Av den anledningen – plus ett antal andra – tror jag att det kan bli riktigt bra i Alingsås IF med det här nytillskottet.

……………….

Vårgårda IK har ett nystartat damlag. Det är dock redan klart med ett antal nya spelare då inte mindre en fem lirare lämnar grannen Södra Härene för VIK. Det handlar om Sofia Björklund, Emilia Björklund, Marina Estulf, Andrea Kloth Ekwall och Sandra Löfman som nu väljer den röda tröjan före den gröna.

Givetvis kännbara tapp för SHIF – men jag hoppas att de inte blir så pass kännbara att lagets existens hotas. Det vore olyckligt om ett nystartat lag innebär undergång för ett annat.

Men vi ska inte måla fan på väggen här. Södra Härene presenterade i veckan Johanna Hernvall från Alingsås KIK som ett starkt nyförvärv så visst tror vi på att SHIF:s fina damtradition fortsätter att byggas på även framöver.

……………….

Två grannklubbar som krokat arm på senare tid är Sollebrunns AIK och Långareds BoIS. Tidigare fanns ett samarbete på flicksidan, men nu har det utökats till seniorsidan. I syfte att behålla tjejerna inom fotbollen och i bygdens föreningar är målsättningen att dels ha ett A-lag i division 3 och dels ha ett gemensamt U-lag. Alltså en utökning från de senaste säsongernas då endast ett A-lag har funnits.

Rapporterna skvallrar om hög träningsnärvaro de första veckorna under nya huvudtränaren Toni Sundvall, och det är givetvis ett beundransvärt jobb som läggs ner för att få både klubbarna att samarbeta och den nya organisationen att landa väl hos alla spelare. Kul också att Långared visar livsgnista efter att herrarna tidigare deklarerat att det inte blir något spel i herrsexan under 2021.

……………….

Friscos herrar har glädjande nog fått klart med en ny tränare. Inte helt obekante Reine Hedén kommer att leda de blå styrkorna på Katebovallen kommande säsong. Det tror jag är en bra lösning då Reine dels känner klubben, dels varit tränare på liknande nivå tidigare och dels lirat på en högst anständig nivå själv.

……………….

Pontus Steffensen har lämnat IFK Göteborgs organisation. Det snackades om en återkomst till GBK redan för ett par veckor sedan, men det finns nu ett antal klubbar på högre nivå som visar intresse. Men Steffensen siktar på studier i USA framåt hösten så troligen handlar det bara om en vårsäsong i Sverige innan han ger sig ut på nya äventyr.

……………….

Jesper Lindberg är siste man ut bland våra gästskribenter. På onsdag är det dags för han att debutera här på sajten – och det ser vi givetvis fram emot.

……………….

Det har hänt en del på silly season-sidan sista veckan. Kika gärna där.

……………….

Förra året skulle vi varit i Dublin och sett Sverige mot Polen i EM. Vi har hållit på biljetterna in i det längsta men nu har vi gett upp tanken om att vara på plats på ett mästerskap under 2021. Vi tog därmed den sista möjligheten från UEFA att lämna tillbaka matchbiljetterna. Känns bittert – men det är givetvis rätt beslut utifrån den satans pandemin.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar