ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka – ny Bredsida

Så var det måndag igen. Även den här veckan inleder vi med en liten Bredsida.

Tre spelare valde i helgen att lämna Södra Härene för Vårgårda IK FK. Christoffer Hansson, Linus Karlsson och Gustav Andersson är så klart högst kännbara tapp för SHIF, samtidigt som det ger unga VIK FK lite mer tyngd och erfarenhet av seniorfotboll. Jag har full förståelse för att tre spelare vill testa på spel i femman efter några år med A-lagsspel på Granhagen, så jag hoppas att inte någon hyser agg mot de enskilda individerna trots den något kyliga relationen mellan klubbarna.

Överhuvudtaget en intressant diskussion, den där om VIK FK. Både Lidköpings FK och IK Gauthiod har lagt ner sina motsvarigheter, men Vårgårda har valt att köra på med ett andra A-lag i seriespel. Jag antar att det är en svår balansgång att hitta rätt inriktning på ett sådant lag. Från början var huvudsyftet att behålla sina spelare i föreningen och det finns några goda exempel på att det blivit lyckosamt. Exempelvis Andreas Berg – som inte ville eller kunde satsa mot de höjder som VIK siktade mot – har varit ett stöttepelare i FK sedan starten. Han hade högst troligt spelat i någon annan förening – eller inte alls – om inte FK kommit till.

Ett andra syfte bör rimligen vara att ge unga talanger chansen att träna mycket för att utvecklas tillräckligt för att ta en plats i IK. Några egna spelare har flyttats upp i truppen, men i ärlighetens namn är det inte många yngre, egna produkter som fått särskilt mycket speltid i division 3 och 2. Kanske inte så märkligt när resultaten kommit så pass fort för A-laget, då är det inte lätt att som tonåring hinna utvecklas i samma takt. Då krävs det istället mer färdiga spelare och det har VIK hittat i framför allt Borås. Det jobbet är beundransvärt på sitt sätt, men jag sällar mig till dem som tycker att det hade varit roligare om det varit ännu fler Vårgårdakillar med i dagens A-trupp. Men å andra sidan hade jag inte velat vara utan ett division 2-lag i trakten, så det är väl som det gamla talesättet säger; man kan inte både ha kvar kakan och äta upp den.

…………………..

Östadkulles damer blir kvar i division 4, det står klart efter att serierna fastställts av VFF. ÖSK fick emellertid en chans att gå upp till trean, men den vakansen fanns i ”fel” serie geografiskt sett och då valde gulsvart att lira kvar i fyran.

…………………..

SAIK/SMSK fortsätter att göra bra ifrån sig i futsal-SM. I helgens SM-kval vann klubbarnas gemensamma F03 alla tre matcher och nu väntar SM-slutspel i Helsingorg 16-18 februari. Imponerande, minst sagt.

…………………..

Mitt knä överlevde tre skiddagar och på torsdag väntar ett styrketest för att se lite hur muskulaturen utvecklats. Det blir intressant det.

…………………..

Joakim Larsson skadade knäet i somras när AIF mötte Holmalund i derbyt på Mjörnvallen. Nu har han äntligen fått sin dom, och tydligen väntar operation för att få ordning på det trasiga korsbandet. Utan att veta hela gången med undersökningar och annat kunde man i Larssons Twitterflöde ana ett visst missnöje över de månader det tog att få fram en diagnos.

…………………..

Alingsås Futsal Club fortsätter att göra bra ifrån sig. I helgen blev det en ny andraplats när man förlorade finalen i STT-cupen.

…………………..

I lördags drog årets melodifestival igång. Låt oss hoppas att de följande deltävlingarna håller högre kvalité för detta var i min bok högst mediokert.

…………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 tanke på “Ny vecka – ny Bredsida”

  1. Gauthiod och LFK lade ner sina satsningar mycket beroende på att det inte fanns tillräckligt med spelare i egna föreningen för att kunna driva det på ett bra och givande sätt, istället för att urholka klubbarna runt om valde man att lägga ner egna ”satsningen” och låta sina grannklubbar frodas istället.
    Verkar som att VIK valt helt motsatta linjen och försöker dra till sig så många spelare som möjligt och det i så tidigt ålder som möjligt. Att man utåt påstår att man vill utveckla och ge bra träningsmöjligheter är bara löjligt då FKs träningsmängd knappast skiljer sig från andra på liknande nivå.
    Hade också varit annat om spelare sökte sig till FK men verkar som att VIK(FK) valt linjen att aktiv kontakta så många ”yngre” spelare som möjligt itifrån.

    Svara

Lämna en kommentar