ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka – nya möjligheter

Så var det måndag igen. Det betyder att du som gillar lokal fotboll kan läsa en sammanfattning av den lokala fotbollshelgen i form av en Bredsida.

Vårgårda åkte till Falköping och förlorade med 4-1. Det tror jag inte många VIK:are är nöjda med.

…………………………

Holmalund har matchat tufft mot två division 2-lag den sista tiden. Nu blev det förlust med 2-1 mot Vänersborgs IF, som är tippat i botten av tvåan. Felix Martinsson gjorde sitt första mål för året, men att det kommer fler från de fötterna är jag ganska övertygad om.

…………………………

Det var mängder av målkalas den gångna helgen. SAIK/SMSK mosade stackars Fröjered/Korsberga med hela 18-1, det är sannerligen inte ofta man ser sådana siffror. Vidare vann KIK med 9-1 och AIF med 8-0 medan HSK torskade med 9-0. Siffror som hört DM till de senaste åren även om man trodde att det skulle bli färre matcher av den karaktären nu när grupperna nivåanpassats.

…………………………

Elin Stenhammar gjorde sex mål i SAIK/SMSK:s skrattmatch. Hanna Emanuelsson har gjort sju mål på Alingsås KIK:s två första DM-matcher. Där har ni förra veckans hetaste målskyttar.

…………………………

Vårgårda IK FK slog division 4-gänget IFK Trollhättan med 2-1 hemma på Tånga. Starkt gjort. Samtidigt är Säven/Hol borta från avancemang efter två raka förluster. Lite oväntat båda de sakerna kanske.

………………………..

Mariestad visade att det var förtjänt av division 1-platsen när man besegrade fjolårets kombattant i damtvåan Frisco med 4-1.  Frisco hade ett par tunga avbräck så jag tror inte man gräver ner sig alltför mycket på grund av detta.

………………………..

Vårgårda skriver att avtal med Norrby som betyder att VIK med kort varsel kan kalla in förstärkning av några utvalda spelare. Ett bra sätt att stärka upp laget om det blir mycket skador och avstängningar under året. Dock en fin balansgång när det gäller att välja egna yngre spelare eller mer färdiga spelare från Norrby om det blir skarpt läge, och jag tror helt enkelt att den avgörande faktorn är hur skarpt läge det blir. En jumbofinal i oktober så lär Norrbyspelare kallas in. Ett mittenmöte utan tabellmässig nerv kan ge FK-spelare chansen. Det är min gissning.

…………………………

I slutet av veckan kom beskedet att AFC Akademi lämnar wo till den först uppskjutna matchen i DM. Det betyder omedelbar uteslutning ur tävlingen, och än återstår det att se om den nya klubben har spelare tillräckligt för att dra runt både A-lag och Akademilag redan 2018.

…………………………

På tal om AFC så gjorde de klart med Ronja Henriksson i veckan som gick. En spännande spelare som skulle kunna bidra med stabilitet i backlinjen. Dessutom blev Mossens mer offensivt lagda Josefin Wiklund klar så sent som på söndagen så utan att ha spelat var det ändå en ganska bra vecka för den unga klubben.

…………………………

En sak till på tal om AFC. Lisa ”Mini” Johansson tycks ha spelat in sig i kärntruppen hos Pia Sundhage. Efter träningsmatchen tidigare är hon nu återigen uttagen när F17-landslaget ska spela EM-kval i Frankrike senare i mars. För övrigt samma kval som Moa Edrud deltog i förra året.

………………………..

I fredags var jag på återbesök hos ortopeden efter knäskadan från i somras. Beskedet var så bra det kan vara när man haft en korsbandsskada, vilket givetvis var roligt. Läkaren kunde inte ge mig någon medicinsk anledning till att inte testa fotboll igen, men tyckte samtidigt att andra träningsformer är att rekommendera. Så vi får se om jag putsar upp mina Copa även under 2018.

…………………………

Fazel Omidi lämnar Södra Härene och återvänder till Mjörn. Ett fint tillskott för Tobias Brodins mannar och ett stort tapp för krigarna på Granhagen.

…………………………

Om jag räknat rätt är Alingsås KIK enda lokala lag som redan nu säkrat avancemang i DM. Men det finns andra lag som ligger grymt bra till i sina grupper. Vill du kontrollera det hela på egen hand är det bara att spana in den här DM-sidan.

………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar