ANNONS:
ANNONS:

Ny vecka på ingång

Då var det måndag igen. Och även den här veckan drar vi igång med en liten Bredsida.

I går var det en sorgens dag. Alingsås FC:s Cassandra Ejevad Hörnstad – som skulle ha fyllt 17 år om en knapp månad – omkom i en bilolycka och därmed är tragedin ett faktum i både klubben och bland vänner och familj. Detta bör väl vara det mest tragiska som hänt i den lokala fotbollen sedan Vårgårdas Samir Terzic gick bort i en arbetsplatsolycka för cirka tio år sedan. Om jag inte missar någon i hastigheten.

Alingsås FC samlar ihop laget och klubben på Mjörnvallen i kväll för att bearbeta det som hänt. Som utomstående kan man bara beklaga, och alla tankar går så klart till Cassandras närmast anhöriga. Vila i frid.

……………………

Vårgårda IK har meddelat att tre spelare lämnar klubben. Det handlar om Ibrahim Alushaj, Arjan Mostafa och Mattin Najafi som alla har gjort sitt på Tånga hed.

Nu ska det säkerligen presenteras några nya spelare och en ny assisterande tränare efter att Joakim Andersson lämnat för samma roll i seriekollegan IK Gauthiod.

……………………

Alingsås FC har förlängt kontrakten med flera nyckelspelare inför nästa säsong. Moa Jarl, Ebba Ranieli, Matilda Larsson och Lisa ”Töllsjö” Johansson har alla kritat på inför 2019. Återstår att se om de får behålla landslagsspelaren Lisa ”Mini” Johansson också.

……………………

Det är nu helt spikat att Andreas Johansson inte följer med Alingsås IF upp i trean. Nu klubb blir Fröjdens BK, vilket innebär en nedtrappning för SMSK-produkten.

Jag har också uppgifter om tre nya spelare som tränat med AIF. Det handlar om Sollebrunns Oliver Wingfors, Skepplandas bästa målskytt Robin Andersson samt Jamy Makindu – som lirade i Holmalund 2017 men tillhört Skene i år.

……………………

Säven/Hol skrev på sitt Twitterkonto att en ny tränare är klar och ska presenteras inom kort. Frågan är om de satsat på en återvändare i form av Per Krantz eller om det blir ett helt nytt namn som tar över division 5-laget.

……………………

När Stora Mellby hade lagfest i lördags visades ett gediget videoklipp med höjdpunkter från den gångna säsongen. Jag är så klart partisk, men jag tror inte det finns många andra division 6-klubbar som för det första filmar flertalet matcher och för det andra tar tillvara på materialet i både utbildningssyfte och underhållningssyfte. Här ser ni videoklippet, för den som är intresserad.

……………………

För egen del var det scendebut i lördags när premiären av årets lokala kabaré gick av stapeln i Gendalens Bygdegård. En ny och väldigt rolig upplevelse, och kommande helg väntar två nya gig.

……………………

Jag är i full färd med att engagera nya gästskribenter inför 2019. Tre namn är klara och det jobbas på ytterligare två. Vet inte vad det beror på, men de senaste åren har det varit svårt att hitta kvinnliga gästskribenter. Många tjejer tackar nej medan killar överlag tackar ja utan att grubbla särskilt mycket.

……………………

Fortsätt gärna kom med tips att ta med på silly season-sidan så att vi håller den så levande som möjligt.

……………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar