ANNONS:
ANNONS:

Nya AFC börjar ta form

Jenny Holm och Junior Orantes har uppdraget att leda stadens nya klubb Alingsås FC. Nu på lördag spelar laget sin första historiska match.
– Det blir en chans för alla visa upp sig, säger Jenny Holm.

Träningen har pågått några veckor för Alingsås nya damfotbollsklubb. Jenny Holm berättar att hon tillsammans med sin kollega Junior Orantes är nöjd med vad tjejerna i truppen presterat.

– Det har varit bra fart på träningarna, både vad det gäller energi och kvalité. Och mitt och Juniors samarbete funkar också bra. När han är hemma driver han träningarna och när han är i väg på andra uppdrag (naprapat för pingslandslaget) tar jag ett större eget ansvar. För mig är det jätteroligt och utvecklande, säger Jenny.

Många tongivande spelare har försvunnit efter degraderingen från Elitettan. Än så länge har inte särskilt många spelare anlänt och det betyder att det fortfarande är oklart om AFC kommer ha ett eller två lag i seriespel. Om trupperna blir för tunna slår man samman de båda och Akademin försvinner då från division 2. Men utgångspunkten är att det ska bli två lag i seriespel redan nu 2018.

– Vi har satt sista februari som sista datum för att spika trupperna så vi har ett par veckor på oss. Vi behöver ha 18+2 i A-truppen och 16+1 i Akademin och där är vi inte ännu.

Hur ligger ni till i A-truppen i nuläget?
– Vi är 15+1 just nu men då är två av dessa långtidsskadade (Nicole Fallqvist och Sophie Högrell). Så i praktiken är vi 13+1 så vi behöver ett antal spelare till.

På lördag åker man för att möta Nittorp i årets – och föreningens – första träningsmatch. Då finns några aktuella nyförvärv med i laget. Amanda Hjelle och Maria Åhs från Mossens BK är definitivt med och spelar och eventuellt även deras klubbkamrat Felicia Svanström. Dessutom kommer Mara Åkesson från Västerås att ta platsen mellan stolparna.

– Vi har bara Amanda Olsson i nuläget och hon spelar dessutom futsal i helgen (semifinal med IFK Göteborg). Men vi måste ha in ett par målvakter så det blir ett bra test med Mara nu på lördag.

Vilka spelare har sett hetast ut så här långt?
– Måste säga Anna Scavo och Olivia Sultan. De har nästan inte missat ett enda pass än och det märks att de kommer ta mer ansvar i år. De har ju en hel del rutin från Elitettan också så det är viktigt att sådana spelare vågar ta mer plats nu. Vi har en väldigt bra stomme i laget så får vi ihop de sista bitarna i våra trupper kan det bli riktigt bra.

Lämna en kommentar