ANNONS:
ANNONS:

Nya matcher på G

Även den här fredagen kör vi loss och tittar ett gäng lokala matcher.

Alingsås FC – Jitex
Serie: Elitettan.
Kommentar: Jitex har gått bättre än vad jag förväntat mig, men nu väntar det grannderby där många av spelarna har koll på varandra. Tror på en väldigt jämn match, men efter segern mot Bajen får hemmalaget tipset.
Tips: 2-1.

Vårgårda IK – Stenungsund
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Stenungsund jagar strax bakom toppen och detta är förstås en svår match för jumbon VIK – som alltjämt väntar på ett trendbrott. Nu är flera spelare tillbaka och någonstans finns ju grundkapaciteten i truppen. Här är det viktigt med en bra prestation inför mötena med bottenkollegorna – och ett kryss känns på förhand som ett bra resultat för hemmalaget.
Tips: 1-1.

Alingsås IF – Tidaholms GoIF
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Var urladdningen senaste ett rejält trendbrott eller en tillfällig andning ovanför vattenytan? Jag tror på det förstnämnda och även om Tidaholm gjort en mycket bra säsong har AIF chansen här. Men det krävs nog snudd på en klockren insats för att besegra det här tuffa motståndet.
Tips: 2-2.

Holmalunds IF – Främmestad
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Ett Holmalund i bra form tror jag helt enkelt springer ifrån Främmestad och tar en ny trea.
Tips: 4-2.

IFK Hjo – Gerdsken
Serie: Division 3 nordvästra.
Kommentar: Känslan är att GBK måste vinna här för att drömmen som serieseger ska finnas kvar. Men det är en tuff bortaresa, även om Alingsåslagets stabilitet kan räcka till full pott. Jag tippar med hjärtat och tror att gulsvart löser det här.
Tips: 0-1.

Rävåsen – Frisco
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Ett starkt Rävåsen på bortaplan är nästa stopp för Frisco i ettan. Men jag tror helt enkelt inte att Börje Hanssons gäng just nu är i det slag som krävs för att ta poäng i en sådan här match.
Tips: 2-0.

Annelund – Tomten
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Jumbon Annelund suktar efter första segern. Och här – hemma mot Tomten – tror jag bannemig att det är dags.
Tips: 4-2.

Herrljunga – Grolanda/Floby
Serie: Division 5 mellersta.
Kommentar: Den årsfärska kombinationen har gått bra i år och är med och hugger i toppen. Nu gästar den Skoghälla och det känns oundvikligt att bortalaget är förhandsfavorit här. Men HSK har en del rutin och en del spets i laget så ett litet, litet varningens finger finns i luften.
Tips: 1-3.

Hemsjö – Lödöse/Nygård
Serie: Division 6 Vårgårda.
Kommentar: Vinnaren här hakar på tätduon och är fortsatt med i racet om topp två. Hemsjö har svag formkurva medan LNIK inte motsvarar mina förväntningar hittills. Känns vidöppet, men efter veckans värvningar av Andreas Roos och Linus Bohlin ger jag Hemsjö tipset.
Tips: 3-2.

Lämna en kommentar