ANNONS:
ANNONS:

Nytt kryss betyder oviss väntan för ÖSK

Kryss igen. Östadkulles andra kvalmatch slutade 1-1 och nu finns bara en liten, liten möjlighet att vinna gruppen och ta division 3-platsen.
– Vi får hoppas på 0-0 mellan JK10 och Toarpsalliansen, säger ÖSK-ränare Martin Lindstrand.

Östadkulle har gjort en strålande säsong i division 4. Och nu när de har kryssat två raka matcher i kvalet blir det en spänd väntan på gruppens tredje match kommande helg. 0-0 mellan JK10 och Toarpsalliansen är det enda resultatet som gör ÖSK till gruppvinnare. Detta då gulsvart förlorat båda straffläggningarna som fäller avgörandet om poäng och målskillnad blir lika mellan lagen.

– Det är klart att chansen finns. Men jag tror att Toarpsalliansen vinner den matchen. Det var ett bättre lag vi mötte  i dag än förra veckan, säger Martin Lindstrand.

Men i det stora hela var det en jämn match som utspelade sig i dag. Visst svarade Angelica Johansson för några vassa räddningar, men även Östadkulle vaskade fram några farligheter. Hemmalaget gjorde dock enda målet före paus, men det blev omdiskuterat.

– Angelica säger själv att hon hade bollen, men domaren lät spelet fortgå och då gjorde de mål. Så det kändes ju lite billigt, säger Lindstrand, som även minns att ÖSK hade domaren emot sig i första matchen när ett mål blåstes bort i slutet av matchen.

– Domaren har bett om ursäkt för det i efterhand och erkänt att han gjorde fel. Klart det är surt, men det är ju som det är.

En kvittering i andra halvlek skulle dock ÖSK få till. Mot slutet flyttade Lindstrand upp en extra anfallare, och det gav resultat med några minuter kvar.

– Vid förlust hade det ju varit kört så vi var tvungna att chansa. Och till slut fick Julia Gustavsson en bra passning och kunde rycka sig loss och rulla in bollen. Tycker absolut att det var rättvist att vi fick in en kvittering, vi hade nästan fler klara målchanser än dem.

Nu blir det till att avvakta gruppens sista match och knyta tummarna för en mållös historia. Men oavsett utgången kan ÖSK se tillbaka på en imponerande säsong.

– Vi ska vara jättenöjda med vad vi har åstadkommit. Alla tjejerna har höjt sig från i fjol och vi har också hittat vårt eget spel bättre. Att vi dessutom inte förlorar någon match i kvalet visar att vi har här att göra, och det känns jätteskönt att vi inte förlorar någon av de sista matcherna efter en sån här fantastisk säsong, säger Martin Lindstrand, som berömmer kollektivet för den starka insatsen i dagens match.

– Det är väldigt många som gör det så bra, och det är riktigt kul att vi är så starka som kollektiv.

Det är ännu inte klart om Martin Lindstrand leder ÖSK även 2018 eller inte.

Lämna en kommentar