ANNONS:
ANNONS:

Om allt och lite till

Hemma på svensk mark igen är det dags att samla ihop det som hänt de senaste dagarna. Vi kikar även närmare på gårdagens DM-slutspel och vad som väntar under påskhelgen.

Gabor Hacker slutar som sportchef efter flera framgångsrika år. Ingen nyhet i sig, eftersom hans sista uppdrag skulle vara att bygga truppen inför säsongen 2018. Nyheten ligger istället i att Peo Häggström blir efterträdare på posten. Ett nytt kompetent namn som också han kan föreningen utan och innan efter sina många år på tränarbänken. Nu kan VIK fortsätta bygga för framtiden och kanske kan Peo också hitta en bättre och snabbare väg till att få fram fler egna spelare till klubbens A-lag. Gabor Hackers främsta styrka som truppbyggare har varit ett stort kontaktnät som lockat spelare utifrån. I den bästa av världar kan Peo Häggström dels spinna vidare på de kontakterna och dels utveckla andra bitar i föreningen.

Den enda risk jag ser med Peo Häggström på en sportchefsstol är vad som händer om det rätta tränarerbjudandet dyker upp. Känslan är att han även framöver skulle vilja testa att leda ett lag högre upp i seriesystemet, och då skulle det kunna uppstå en hastig situation där frågor ställs och tuffa beslut måste tas. Ju närmare eliten man kommer desto snabbare kan det gå, och på ett sätt blir Peo Häggström mindre tillgänglig på tränarmarknaden med ett åtagande som sportchef. Men det är mycket möjligt att uppgörelsen är skriven på ett sådant sätt att detta problem inte kan uppstå.

…………………………

Jessica Julin stärker upp Alingsås KIK. Den förre finska landslagsspelaren – som figurerade i Holmalund för något år sedan – stärker upp division 3-klubben både kring A-laget och i en större roll som fotbollsutvecklare. En mycket intressant satsning som ska bli spännande att följa. Spontant känns det som det inte hade gått att hitta ett bättre namn i den rollen.

…………………………

Alingsås FC har ännu inte kommunicerat utåt om det blir något Akademilag i division 2 eller inte. De har dock ännu inte lagt in sina hemmamatcher i Fogis, och det skulle kunna hinta om att de väljer att dra sig ur seriespelet också. Men vi väntar med att rista in det i sten tills klubben vill uttala sig.

…………………………

I går onsdag inleddes slutspelet i årets DM. På herrsidan är Gerdsken och Vårgårda IK vidare till 16-delsfinal medan övriga lokala gäng har spelat klart. Största skrällen var kanske att Alingsås IF åkte och förlorade med klara 4-1 mot division 5-laget Väring.

32-delsfinaler
Väring – Alingsås IF 4-1

Dalsjöfors – Vårgårda IK 1-10

Annelund – Hestrafors 1-3

Sollebrunn – Gerdsken 1-6

Trässberg – Holmalund spelas 5/4

Vårgårda möter nu vinnaren mellan Bergdalen och Ardala medan Gerdsken ställs mot Redväg i nästa runda.

…………………………

På damsidan spelar såväl Frisco och SAIK/SMSK som Alingsås KIK sina 16-delsfinaler under nästa vecka.

…………………………

Påskhelgen brukar innebära att ett antal matcher spelas. Känslan är att antalet lokala lag som är i farten är något färre än vanligt, men vi har i alla fall listat de matcher som väntar de närmsta dagarna. Hör av er om vi missta någon match så uppdaterar vi.

SKÄRTORSDAG
Mariebo – Alingsås FC

LÅNGFREDAG
Töllsjö – Långared

IFK Skövde – Vårgårda IK

PÅSKDAGEN
Östadkulle – Sävedalen (dam)

ANNANDAGEN
Östadkulle – Stora Mellby

Kongahälla – Alingsås IF

Säven/Hol – Vara

…………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar