ANNONS:
ANNONS:

Om en fullspäckad helg

Så var storhelgerna igång även 2017. Mängder av matcher har spelats, och här kommer mina intryck i en Bredsida.

Jag såg AIF mot Tidaholm i en blåsig och minst sagt medelmåttig division 3-match i lördags. Inget av lagen spelade något vidare, utan det var mest långa bollar, närkamper och frisparkar. Det var också en frispark som till slut blev avgörande. Andreas Johansson missade målet de två första gångerna han peggade upp. Den tredje satt hårt i magen på målvakten och den fjärde satt en ovikt tjugolapp från stolproten och betydde 2-1.

– En av fyra är okej, men det är inte så vanlig att man får fyra lägen i samma match, sa Johansson om alla frisparkar.

Efter Tidaholms kvittering i början av andra halvlek öppnade matchen upp sig, och känslan var att något lag skulle avgöra. När Oliver Östlind brände två bra lägen trodde jag att det skulle bli Tidaholm, men istället slog Johansson till med klockan på 90 minuter. På ett sätt rättvist efter grönvitts tunga poängtapp i slutminuten i premiären.

……………….

Matchvinnaren Johansson prisade även före avspark. Då för att han utsetts till årets AIF:are 2016, och han fick både blommor och en pokal för det.

……………….

Smällen Adrian Grahn åkte på var allt annat är rolig. Det riktigt hördes att det var allvarligt när huvudena brakade ihop, och vi önskar så klart Adrian Grahn all medgång i rehabiliteringen efter huvudskadan.

……………….

Stötte på Fredrik Wiland på Mjörnvallen. Det har blivit komplikationer efter den fotoperation han gjorde för några veckor sedan, men han var ändå hoppfull om att vara tillbaka på planen snart.

……………….

Jag stötte även på AIF Fotbolls ordförande Anders Hurtig. Han meddelade att tidsplanen för arenan vid Mjörnvallen håller, och att en fullstor inomhushall i september 2019 fortfarande är realistiskt. Däremot har samarbetet med Gerdsken tappat några veckor i uppstartsfasen, men planerna är fortfarande desamma.

……………….

Även våra andra division 3-lag på herrsidan tog poäng. Holmalund kryssade mot Hestrafors medan Gerdsken tog en fin skalp i Gnosjö. 2-0 där är starka papper, och GBK har nu full pott och nollan bakåt intakt efter två matcher. Mycket starkt gjort, och ett bevis på att försvars- och målvaktsspel som väntat håller även i trean.

……………….

Holmalund dam tog andra raka segern i Elitettan. Mycket imponerande, och självklart en pangstart för Christer Stolts lagbygge. Ska bli intressant att följa fortsättningen.

……………….

Vårgårda tog årets första seger när Albinot Rexhepi gjorde matchens enda mål mot Skoftebyn. Starkt gjort och nu är VIK inne i serien på allvar.

……………….

Att Frisco skulle släppa fyra mål i en och samma match såg jag inte komma. Nu blev det förlust mot Sjömarken. Istället är Akademin bästa lokala gäng i serien efter kassaskåpssäkra 4-0 mot Arentorp/Helås.

……………….

Säven/Hol gjorde enligt rapporterna ingen bra premiär. Men eftersom det blev seger med 3-2 var det ju ändå en bra premiär.

……………….

I samma serie fick Annelund en bra start när man slog Vedum med 3-1. Blir nog två lokala topplag i den serien. Minst, är bäst att tillägga efter att VIK FK vunnit sin premiär och HSK skakat Ardala på bortaplan.

……………….

Att Rasmus Arnoldsson lagt handskarna på hyllan och numera lirar anfallare har knappast undgått någon som följer honom på Twitter. Men ändå imponerande att näta i sin första seriematch som utespelare.

……………….

Hemsjö hälsades välkommet till division 3 av Södra Ving/Timmele på ett brutalt sätt. 7-2 i baken blev det för gulsvart, och med tanke på Hemsjöherrarnas 1-5 i premiären var det ingen munter premiärhelg för HIF.

……………….

För ett annat gulsvart gäng var det desto roligare. Östadkulles damer vann med hela 7-0, och herrarna vann det heta derbyt mot Södra Härene i sin premiär. Nu skiner solen på Lenavallen.

……………….

SAIK lyckades inte störa ett topptippat Edet. Gästerna vann med klara 3-0 på Nya Bjärkevi.

……………….

Den nya konstellationen SAIK/SMSK fick en bra start när man premiärvann mot Kållandsö. Tre viktiga poäng, och en rolig början på samarbetet.

……………….

Trots att det bara är måndag i dag vankas det snart nya matcher. Redan i kväll kliver poplaget Spark in i seriespelet mot Frisco/Hudene, och på tisdag väntar DM mellan Vårgårda och Alingsås IF.

……………….

Jag har löst rebusen över vilken position AIF:s Jocke Larsson spelar på. I division 4 är han anfallare och i division 3 är han högerback. Enkelt och bra.

……………….

För egen del blev det första matchen från start sedan 2015 när TFF gästade Brynet. Emanuel Kwasi var dagens man i SMSK när han gjorde samtliga tre mål i premiären. Matchen var också Anthon Gustavssons första sedan återkomsten, och nu han han spelat i division 6, 5, 4, 3, 2 och 1. Det kan inte vara speciellt vanligt?

……………….

Tipsen i Helgens Hetaste har fått en knackig säsongstart. Faktiskt lika ringrostig som min högertass var när det vankades målchans i går. Men det är bara att ta nya tag, både på och utanför plan.

……………….

Ni missar väl inte tabellservicen här på sajten? Under RESULTAT (eller här) finns alltid aktuell tabell för alla lokala serier.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar