ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Vi drar igång även en här veckan med en summerande Bredsida.

Söndagens stora snackis var givetvis krysset mellan Alingsås FC och Lidköpings FK. I synnerhet skaraborgarnas ledningsmål när målskytten Sandra Lagerbratt orsakade en krock mellan Ebba Ranieli och Amanda Nordgren som slutade med att den sistnämnda fick lämna Mjörnvallen i ambulans och nackkrage. Hoppas verkligen att det inte är alltför allvarligt med målvakten.

Jag har endast sett situationen på en halvrisig video på Twitter så ska inte tycka för mycket om det hela. Men nog ser det ut som att Lagerbratt delar ut en knuff som gör kollisionen extra svår. Att bollen dimper ner framför fötterna på LFK-anfallaren spetsar till domarens beslut ännu mer, och det jag får ut av sekvensen på Twitter är att de allra flesta domare hade valt att blåsa frispark i det läget.

Starkt av AFC att resa sig och vända på matchen till 2-1, och förstås lika surt att Sandra Lagerbratt gjorde sitt andra mål och ordnade 2-2 en stund före slutet. Det var inte första gången AFC tappade poäng mot slutet av matchen den här säsongen.

……………

Fredagens derby på Gerdskenvallen slutade med gulsvart hemmaseger. Holmalund var det bättre laget i andra halvleken men lyckades inte vara tillräckligt vassa sista tredjedelen för att få till ett ledningsmål. Istället arbetade hemmalaget fram en straff som Jacob Borg förvaltade och därmed fick iklä sig rollen som derbyhjälte.

GBK därmed fortsatt obesegrat och nu blir det nog återigen en höst där gulsvart är med och krigar i toppen. Kanske tillsammans med Tidaholms GoIF – som hittills levererat stort och mycket väl kan vara årets Ahlafors som den stora missräkningen i Sommartipset.

Holmalund står kvar på på sina tre poäng i den fortsatt halta tabellen. Tre poäng har även Alingsås IF som nu har tre raka nederlag efter torsk med 2-1 borta mot Hjo. En klar missräkning för grönvitt som nu ser ut att få gå tillbaka till basic för att arbeta sig till de poäng som krävs för att kravla sig över strecket.

……………

Friscos damer fick till en fullträff hemma mot Rössö. 3-0 talar sitt tydliga språk, och därmed är både målnollan och poängnollan ett minne blott. Grymt starkt och resa sig efter den knackiga inledningen.

……………

På tal om fullträff fick Hemsjös damer in en sådan i division 3. Klara siffror borta mot Wargön innebar andra raka segern och ytterligare hopp uppåt i tabellen.

I samma serie lirar Sollebrunn hemmamatch mot Ulricehamn i morgon där Bjärkelaget ska försöka förstärka sin position i toppen.

……………

Även Hemsjös herrar går som tåget. Efter 3-1 mot Åsaka har laget nu fyra raka segrar och det ska bli mycket intressant att se om de även har spets nog nog att störa lag som Södra Härene och Östadkulle. Just nu känns det inte helt otroligt.

ÖSK körde för övrigt över Lödöse/Nygård med 6-3 i fredags och Frisco visade sig vara numret större än Sollebrunn och vann det grannderbyt med 3-0.

……………

Vårgårda IK föll med 2-0 borta mot Oddevold i en match där VIK återigen gick bet i det offensiva straffområdet. Tre raka förluster och totalt tre gjorda mål på fyra matcher såg man inte riktigt komma inför säsongen med tanke på de offensiva herrarna som finns i truppen. Nu parkerar laget på kvalplats, men det är jämnt i tabellen så en seger hemma mot Vänersborgs FK till helgen skulle förändra ganska mycket.

……………

Alingsås KIK fortsätter att imponera. Visserligen inga sex mål gjorda den här matchen, men 2-1 borta mot Orust var ändå tredje raka segern. Linnea Ström gjorde mål igen när hon avgjorde det hela till KIK:s fördel.

……………

I femman tog Säven/Hol en efterlängtad seger när man vann borta mot Södra Ving. Första trean på kontot och en klar ljusning i tabellen ger en viss arbetsro för klubben.

I samma serie ligger HSK under strecket efter förlust mot Tomten med uddamålet medan Annelund har möjlighet att lämna bottenskiktet redan i kväll när Valtorp gästar Mörlanda Sportcenter.

……………

SK Mjörn är nere på gjorde igen efter årets första förlust. Limmared vann med 4-2 och Mjörns defensiv visade sig därmed mänsklig efter två raka nollor bakåt.

……………

Tungt också för mitt SMSK. Halvorstorp slog an tonen med två klassmål i första halvlek och efter 0-3 i paus och en man mindre sedan en dryg halvtimma hade vi helt enkelt inte kraft och kompetens nog att störa fullpoängaren. 7-0 i arslet är givetvis inte roligt så det är bara att tjura ihop och träna på i veckan som kommer.

……………

Jag hade länge för avsikt att se på fredagens Alingsåsderby live. Men med totalt fem matcher inom familjen i helgen gick det helt enkelt inte att klämma in mer fotboll.

……………

Tabellsidan blir bättre och bättre för varje vecka nu.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar