ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Som brukligt summerar vi den gångna veckan med en liten Bredsida.

Jag bevittnade lördagens derby på Tånga hed där Holmalund till slut vände och vann på stopptid. Spelmässigt och chansmässigt var det kanske rättvist att Holmalund till slut drog det längsta strået, men det är inte utan att man lider till VIK. Att få 2-0 att gå på med matchplanen att ligga lågt och kontra är givetvis att få matchen precis dit man vill, och nu höll sig ledningen ända in på övertid. Att Kelly Blomgren hade ett bra läge att göra 3-2 till hemmalaget just före Sebastian Sanneståls avgörande vänsterskott gör det hela ännu tyngre för VIK.

Samtidigt måste jag berömma Holmalund för den starka vändningen. Kvalitén på sista tredjedelen gick upp och ner under matchen, men från första till sista domarvissla fick vi se ett bortalag som försökte flytta boll, byta kant och variera längre passningar med nättare instick. Metodiken var den rätta mot ett lågt stående försvar och till slut kom utdelningen.

2-2-målet var frukten av en bra boll från David Hall och ett bra inlägg av inbytte Omid Mohammadi. Som VIK-are önskar man så så klart bättre städning i egen box, men en Martin Andersson i fart som får bollen mot pannan är inte det lättaste att trycka bort. På ett sätt var det målet det minst billiga av de fem som föll i matchen.

För eftersnacket handlade mycket om billiga mål. Ronny Nordström tyckte att VIK återigen begick synden att släppa in sådana – och det kan även jag skriva under på. Jonatan Tedeborgs frispark såg inte otagbar ut och vid 3-2-målet var det lite väl glest i VIK-försvaret när Martin Andersson peggade upp för Sannestål. Men matchens klart billigaste mål var så klart Mohammed Abdulrahmans 2-0 som måste klassas som en bjudning från HIF-försvaret, så det finns fler saker än billiga mål att härleda resultatet till. Men självklart känns det extra billigt när målen kommer i slutet av matchen när viljan att offra sig framför eget mål ska vara som störst.

……………..

I samma serie blev det förluster för både Alingsås IF och Gerdskens BK. GBK stred hyfsat tappert borta mot Skoftebyn – men föll ändå med försmädliga 1-0. AIF stod inte att känna igen borta mot Trollhättans BoIS, utan det blev förlust med 3-1. Det betydde tre viktiga poäng till BoIS som nu kravlade sig upp på säker mark med 20 poäng. Samma antal poäng har även VIK medan GBK och Råslätt har 19. Med andra ord endast målskillnad som håller GBK på rätt sida strecket, men som ni förstår är även VIK rejält insyltat. Det är just dessa fyra lag som gör upp den enda nedflyttningsplatsen det spelas om efter att Ekhagen och Hjo sedan länge är avsågade. Kampen om överlevnad går vidare redan till helgen med ett högkaratigt grannderby på Gerdskenvallen mellan GBK och VIK. Sicka viktiga poäng som ska fördelas där.

……………..

Alingsås FC tillbringade helgen i Stockholm för match mot Älvsjö AIK. Där tappades Moa Jarl 1-0 till förlust med 1-2 under den andra halveken och det blev därmed en tung hemresa i bussen. Återigen ett bevis på hur oberäkneligt AFC är när det handlar om att plocka poäng, och jag antar att den åttondeplatsen är precis där laget förtjänar att ligga i mitten av tabellen. Tre matcher kvar att försöka klättra något pinnhål och skaffa sig en god känsla inför 2022.

På tal om AFC så finns det planer på att nästa säsong starta ett F17-lag. Ett antal provträningar ska locka unga spelare som vill vara med i den elitförberedande verksamheten, och utan att veta hur utfallet blir av provträningar tror jag ytterligare ett lag är vägen att gå för AFC som klubb. Att öka på antalet medlemmar och helt enkelt växa som föreningen är positivt, och kan man dessutom plocka upp en och annan egen (åtminstone halvt) spelare till elitlaget är det också positivt. Det återstår att se hur planerna utvecklas under vintern.

……………..

För vårt enda kvallag den här hösten var det spelledigt. I den aktuella gruppen vann Hangelösa mot Tranbemo med 2-1 och därmed vinner Säven/Hol gruppen vid vinst, kryss eller uddamålsförlust mot Tranemo. Men kvalspelet fortsätter ju som bekant även efter den matchen med ytterligare dueller mot lag från andra grupper.

……………..

Hörde lite skvaller från tränarfronten i helgen. Hyfsat säker på att ett oväntat tränarbyte kommer ske inför nästa säsong, det får vi sannolikt anledning att återkomma till ganska snart.

……………..

Gästskribenterna har levererat storartat genom hela säsongen. Nu på onsdag inleds det sista varvet när Niklas Andersson bjuder på sin sista text här på sajten. Börjar med andra ord bli dags att försöka ragga upp fem nya personer som vill förgylla onsdagarna under 2022. Har du tips är det bara att höra av sig på ett eller annat sätt.

……………..

För er som har missat det kan jag tipsa om att vi även i år har en skytteliga på sajten med traktens främsta målskyttar. Något pris kommer inte delas ut med tanke på de olika förutsättningarna för lagen – även om tanken slagit mig att det nästan skulle gått att kora en vinnare. Åtminstone på herrsidan där ett mål i trean kanske kan räknas dubbelt så högt som ett mål i femman eller sexan. På damsidan vore det lite svårare då lagen i division 2 skulle ha hamnat lite i kläm med få matcher på en hyfsat hög nivå. Men beslutet är taget – ingen prisutdelning utan endast en sammanställning över antalet gjorda mål oavsett antalet spelade matcher.

……………..

Mitt tips på AIK som guldmedaljör i allsvenskan fick sig en törn i och med Hammarbys derbyvinst. Men det är inget jag gråter över då AIK-tipset var helt utan hjärta. För mig kvittar det helt vilket lag som får lyfta pokalen om några veckor. Rosengård fick redan i helgen lyfta motsvarande pokal på damsidan, och att det stod mellan skåningarna och Häcken var väl ingen jätteskräll.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar