ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Som så ofta tidigare sammanfattar vi den gångna fotbollshelgen med en liten Bredsida.

Holmalunds herrar var enda lokala gäng som lirade tävlingsmatch i helgen. Rydboholm borta var ingen munter historia resultatmässigt utan DM blev bara en enda match för Holmalund, som valde att ställa upp i DM med U-laget. HIF hann även med en träningsmatch mot Götene, och där blev det pisk med 1-0. Rapporterna skvallrar om en bedrövlig gräsplan där inget av lagen kom upp i någon vidare nivå. Jag tror dock ändå att Götenes 1-0 var en fingervisning inför kommande seriespel då jag håller skaraborgarna som favorit i mellersta trean.

……………………….

Vidare i DM är dock Vårgårda IK som körde över grannklubben HSK i torsdags.

……………………….

Vårgårda IK FK har gjort klart med två spelare på senare tid. Målvakten Alexander Trojes sejour i Holmalund blev inte långvarig och istället tillhör den förre HSK-målvakten nu VIK FK. Nu skjuter jag från höften, men det är nog ingen nackdel att Stefan Strind och Peo Häggström är lärare på Altorpsskolan i Herrljunga när man ska knyta till sig lovande HSK-killar.

Det andra nyförvärvet är Alexander Asservik. Den offensiva liraren slog igenom i Södra Härene i fjol och nu testar han alltså spel i division 5 med VIK FK. Det kommer han säkerligen klara galant, men det betyder också att SHIF:s lag försvagas.

……………………….

Flera matcher blev inställda den gångna helgen. En trend man sett hela försäsongen, och jag kan inte minnas att det varit så här illa på den punkten tidigare år. Åtminstone inte när vi kommit så här långt in i mars månad.

……………………….

Ett härligt vårtecken är när det vankas träningsläger. Den här helgen har flera lokala gäng varit i väg, och GBK åker till Italien senare i veckan.

……………………….

Spark menar allvar med 2017. 6-1 borta mot Sjuntorp är inget annat än starka papper. Christoffer Krabbe dubbel målskytt igen för de lilagula.

……………………….

Om jag inte har fel är SAIK fortfarande obesegrat i år. I lördags blev det 3-1 hemma mot Wargön.

……………………….

Madeleine Mårtensson gjorde fyra mål när HIF Akademi lekte med Brålanda. 9-3 slutade målkalaset.

……………………….

Förra måndagen gjorde jag årets första träningspass. En blånagel och allmänt ont i kroppen var priset jag fick betala, men nu kan det bara bli bättre.

……………………….

Göta – Gerdsken är alltid ett prestigemöte. I går drog hemmalaget GBK det längsta strået och besegrade Alingsås GBK med 1-0.

……………………….

Södra Härene har spelat dubbelt mot Mellby IK i helgen. Om jag fattat det hela rätt var MIK på träningsläger i Vårgårda och då spelade både dam- och herrlaget mot SHIF.

……………………….

I morgon blir det årspremiär för ett inslag här på sajten. Så håll ögon och öron öppna.

……………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar