ANNONS:
ANNONS:

Om sommarträning och Gothia Cup

Vårsäsongen, sommaruppehåll och sommarprogram kryddat med Gothia Cup och en liten mini-intervju med stans hetaste forward. Det är vad som väntar i dagens text av Jenny Holm.

En helt klart väl godkänd vårsäsong är nu avklarad med Holmalunds Akademi som nykomling i division 2. På 13 spelade matcher har vi vunnit tio och förlorat tre. Vi har gjort 52 mål och släppt in 15, vilket ger oss en målskillnad på +37 och 30 poäng.

Detta ger oss en andraplats i tabellen efter Sjömarken som vunnit alla sina matcher, tätt följt av Frisco och Mariestad. Efter en tuff vårsäsong med hård och intensiv matchning mot slutet med både seriematcher, DM-matcher och Svenska cupen går vi nu på sommaruppehåll sedan en vecka tillbaka.

De första två veckorna är helt lediga och de andra två följs av ett rätt tufft sommarprogram. I höst ska vi göra det minst lika bra som vi har gjort i vår och då måste vi vara väl förberedda. Sommaruppehållet och sommarprogrammet bryts av med sommarens höjdpunkt – Gothia Cup.

Gothia Cup går av stapeln för 43:e gången och är världens största fotbollsturnering för ungdomar. Holmalunds IF Dam har fått en plats i Gothia Tipselit Trophy G17 Elit, där endast 16 inbjudna lag deltar i grupper om fyra. I G17 Elit är de äldsta födda -00, med undantag för tre överåriga födda -99.

I årets upplaga av G17 Elit är lag som Djurgårdens IF, FC Rosengård, Red Star Belgrad från Serbien, Right to Dream från Ghana och Gasteizko Neskak från Spanien inbjudna. Vi spelar i Grupp 4 där vi möter seriekollegorna Linköpings FC och Växjö DFF samt det amerikanska laget Nor Cal Soccer Academy.

Dagar, tider och planer för gruppspelet redovisas längst ner på sidan, och vi hoppas självklart på mycket stöd från alla Alingsåsbor! Vi kommer att ha talanger från både från A-laget och Akademin med i truppen till Gothia G17 Elit, vilket kommer redovisas på vår hemsida senare i veckan, och vi har en taktiskt lagd träning tillsammans på fredag eftermiddag inför första gruppspelsmatchen som spelas på måndag.

En av spelarna som skall vara med i truppen till Gothia Cup G17 Elit är Alingsås hetaste forward just nu – Linnéa Ström – som har gjort åtta mål på tre matcher. Jag ställde frågan till henne om vad hennes heta form beror på, hur hon ser på vårsäsongen som varit samt vad hennes förväntningar är inför Gothia Cup.

Åtta mål på tre matcher där du gjort tre hattrick i två av matcherna, och dessutom var inblandad i ytterligare tre mål, vad har du och säga om det? Vad beror din heta form på?
Mycket tror jag beror på att jag för tre matcher sedan fick byta position och spela central forward istället för på en kant. Nu har jag blivit mer delaktig i spelet och samarbetet mellan mig och mina lagspelare har funkat bra i den positionen. Att jag är i bra form beror nog på att jag har varit frisk och skadefri och därför kunnat träna fullt ut under våren.

Hur skulle du summera vårsäsongen, både för lagets och din egna del?
Vårsäsongen tycker jag har varit väldigt mycket upp och ner för både laget och mig själv. Vi började serien bra men vi tappade mot topplagen och fick inte igång det spelet vi kunde och ville spela. Vi har fortsatt kämpat på och de senaste matcherna har det sett bra ut då vi har kommit upp i nivå igen. För min egen del gick det ganska bra i början men längre in på säsongen hade jag en dipp. Vändningen kom när jag fick byta position och nu känns det kanon!

Om mindre än en vecka börjar Gothia Cup, där du ska vara med i laget som spelar elitklassen för G17. Vad är dina förväntningar och förhoppningar inför Gothia?
Jag ser fram emot Gothia Cup. Vi kommer förmodligen få bra motstånd och det ska bli roligt att möta jämnåriga spelare. Det ska även bli spännande att se vilken nivå vi ligger på i denna åldersklass.


Namn: Linnéa Ström.
Ålder: 17, född 2000.
Position: Forward.
Nummer: 15.
Förening: Holmalunds IF Akademi.

Gothia Cup Tipselit Trophy G17 Elit
Mån 17/7 09.00 Holmalunds IF – Växjö DFF på Valhalla IP
Tisdag 18/7 14.20 Nor Cal Soccer Academy – Holmalunds IF på Heden 3
Onsdag 19/7 16.30 Holmalunds IF – Linköpings FC på Heden 3

FAKTA JENNY HOLM
Födelseår: 1992.
Familj: Mina två missar här omkring, men i Sala/Stockholm: mor, far, lillebror och storasyster med familj.
Bor: Mölndal för tillfället.
Klubbar i karriären: Fjärdhundra SK (moderklubb), Fanna BK, RIK/MIK, Djurgårdens DFF, Hammarby DFF, Jitex BK, Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalunds IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: TF sportchef för Holmalunds IF Dam och tränare för HIF Akademi.

Lämna en kommentar