ANNONS:
ANNONS:

Om veckan som gick

Som brukligt summerar vi den gångna veckan i en Bredsida.

Det har blåst en hel del kring Elitettan i vinter. I och med Kungsbackas utträde (spelarbrist) förra veckan har nu tre lag från den första upplagan försvunnit av olika anledningar. Senaste nytillskottet som ersätter Kungsbacka blir Sandviken, vilket betyder ytterligare mil för Alingsås FC att köra.

I lördags lirade AFC träningsmatch borta mot Ulricehamn. Det blev en ny kassaskåpssäker seger för alingsåsarna, som nu kan ladda för ett riktigt test kommande helg när man åker till Örebro för att möta stadens allsvenska lag.

…………….

Friscos damer premiärspelade med hemmamatch mot Ljungskile. Annelie Carli gjorde två av målen i 3-1-segern, vilken man kan anta var helt på sin plats då det skiljer en division mellan lagen.

…………….

Vårgårda har presenterat Damian Sarzynskis som ny försvarsspelare. Han kommer närmast från Råslätt, och jag tog först för givet att det var en mittback man knutit till sig. På Twitter fick jag dock förklarat att Boråskillen är högerback, vilket gjorde mig lite konfunderad. På den positionen har man redan hämtat in duktige Arjan Mostafa, samtidigt som man i fjol spelade in Joel Sand en del på den positionen. Plus då Richard Wartmark som även han kan spela högerback med bravur. Men förhoppningsvis vet Mohammed Abdulrahman vad han gör, även om det fortsatt känns lite ont om mittbackar. I synnerhet om Mattias Martinsson hamnar i Säven/Hol.

Helgens VIK-match mot Alingsås IF slutade med grönvit seger. VIK brände en del mot vasse James Clark och istället gjorde Axel Heljegård matchens enda mål mitt i den andra halvleken. Starkt av AIF, alldeles oavsett både matchbild och årstid.

…………….

Gerdsken hade målkalas hemma mot Skene när man vann med hela 5-1. Christoffer Krabbe gjorde sina två förata mål sedan återkomsten till G-vallen, och jag inbillar mig att det var viktigt för honom att få sätta dit ett par bollar. Kul också att Filip Larsson levererade både mål och assist med sin fina högertass efter att delar av fjolåret ägnats åt en knäskada.

…………….

Holmalund hade enligt rapporterna stora problem i första halvlek hemma mot Angered. Efter paus blev det dock bättring och till slut blev det förlust med ”bara” 2-1. Anton Stenseke målade för rödvitt.

…………….

Södra Härene presenterade i veckan en återvändare i Alexander Asservik. Efter ett par säsonger i Gerdsken är han tillbaka i Hära, och han tillför offensiv kraft med sin speed, teknik och målsinne. I lördags spelade SHIF träningsmatch mot Hemsjö – men där kunde varken Asservik eller någon annan hindra Hemsjö från att vinna med 3-1. Kanske något oväntat, men nu ska vi inte ta ifrån vare sig Hemsjö eller matchhjälten Casper Magnusson (två mål) någonting.

…………….

På Mörlanda spelades det träningsderby mellan Annelund och Östadkulle. Där imponerade ÖSK i sin premiärmatch under tränaren Niclas Spingh och vann med 4-2 efter att Ahmed Mohamed visat vägen med de två första målen. Även hemmalagets Christian Viitala blev tvåmålsskytt, men det hjälpte ju inte när även den rutinerade duon Zerdest Saleh och Markus Larsson hittade nätet.

…………….

Herrljunga drog på sig matchtröjan för första gången mot JK10. Det blev resultatmässigt en dyster HSK-historia då hemmalaget vann med 3-0.

…………….

Friscos slog EFFK med 4-3 i en målrik historia. Adam Andreasson följde upp målet förra veckan med två nya nu, och kan kanske bli den som fyller på med poängen som Lucas Fondin lämnat efter sig på Katebovallen?

…………….

Mitt SMSK spelade mot Arentorp/Helås och lyckades vinna med 3-1. Ändå en bra start på matchsäsongen med kryss mot Sjuntorp och nu seger mot division 6-laget Arentorp/Helås.

…………….

Alingsås KIK mötte Tollered i en ensidig blåvit historia. KIK var minst en klass bättre och vann med hela 5-0 efter att fem olika spelare skrivit in sig i målprotokollet. Bredden och spetsen finns, det är tydligt.

…………….

Säven/Hol premiärspelade på söndagen mot ett A- slash U-lag från GBK. Där blev Gustav Blomgren lite av matchvinnare i den gulsvarta 3-2-segern, men ändå en ganska okej premiär för division 5-laget Säven/Hol.

…………….

Mjörn spelade ingen match i helgen. Men i veckan som gick gjorde man klart med målvakten Niclas Prytz, som plockar ner handskarna från hyllan och förstärker gänget på Bodarnevallen. Bör bli en ganska bra lösning för division 5-nykomlingen. Såg förresten att en Kelly (med onämnt efternamn) gjorde mål för Säven/Hol och funderade genast på om Kelly Blomgren lämnat Vårgårda. Inget jättevanligt namn, men det kan så klart finnas en Kelly sedan tidigare i Säven/Hol.

…………….

För egen del har jag i veckan testat gubbvaden med tre löppass. Försiktigheten försvann allt eftersom, och efter det sista passet får jag nog lov att säga att jag är i det närmaste återställd. Så nu är det snart dags att försöka klämma in ett fotbollspass i livspusslet igen.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar