ANNONS:
ANNONS:

Operation första steget för Katti

Katti Ölvebo skadade knäet tidigare i höstas och missade Holmalunds slutspurt i division I. Nu väntar hon på operationstid, och det är först efter den som hon vet hur hennes fotbollsframtid ser ut.

Katti

Katti Ölvebo fyller  35 år om ett par veckor. Men trots att hon börjar komma upp i åren var hon en av Holmalunds bästa spelare under årets säsong, så länge hennes knä höll. Hon missade de sista matcherna i division I, och även om hon tränat en del fotboll på senare tid är knäet fortfarande inte bra.

– Att springa går bra. Men i sidled känns det inte stabilt och i närkamper är jag osäker, säger Katti.

Hon väntar på svar på en vanlig röntgen, och hennes plan är att hoppa över magnetröntgen och gå direkt på operation. Men hur omfattande den blir vet hon inte i förväg.

– Planen är att de ska börja med ett titthål, och då kan de ju åtgärda menisken eller andra mindre skador. Och visar det sig att det är korsbandet fortsätter läkarna och gör ett större ingrepp, berättar Katti.

Huruvida hon bli kvar i Holmalund, där hon varit spelande assisterande tränare i år, är inte klart.

– Är det ett korsband blir det ingen fotboll alls nästa år. Och jag har nog inte tid att vara tränare heller eftersom jag vill träna upp mitt knä igen. Det är inte säkert att det blir någon mer fotboll, men jag vill ändå ha möjligheten att spela och även klara av att åka skidor.

Om det visar sig att det är en lindrigare knäskada kan det bli en fortsättning i HIF. Men inte heller det är slaget i sten.

– Vi har inte haft någon ordentlig diskussion än. Jag vill avvakta operationen först och sen får vi se vad som händer.

Har Frisco hört av sig?

– Nja, både ock (skratt). Har pratat lite löst med dem och jag vet att de är intresserade. Men inte någon konkret egentligen.

Lämna en kommentar