ÖSK klart för femman

Östadkulle SK lirar i femman nästa säsong. Efter seger med 3-0 borta mot JK10 är försprånget i Varasexan ointagligt för jagande lag.

Efter en trevande inledning med mycket nerver fick ÖSK lite lugn och ro efter drygt 30 minuter när Markus Larsson gjorde 1-0. En stund senare var det dags igen när samme Larsson nickade in 2-0, och då såg det onekligen bra ut även om ÖSK kostade på sig att bomma en straff just före paus.

Tio minuter in i andra halvlek smällde Zerdest Saleh in 3-0 och då var saken mer eller mindre klar. Östadkulle kunde bevaka ledningen och till slut vinna med bekväma 3-0. Det var lagets 14:e seger på 15 matcher, och man är fortfarande obesegrat.

Segern innebär också att ÖSK leder serien med ointagliga poäng, och jagande lag får fokusera på att göra upp om kvalplatsen.