ANNONS:
ANNONS:

ÖSK startar damlag – Lindstrand in som tränare

Trakten får  ett nytt damlag 2015. På söndagskvällen togs det definitiva beslutet att Östadkulle SK ska anmäla ett lag till division 4.
– Det känns jätteroligt, säger klubbens ordförande Roger Lindberg.

Östadkulle har en tid diskuterat internt om att starta ett damlag. Och nu när det hela ställdes på sin spets för att få fram ett beslut kom ett positivt besked.

– Vi har 15 tjejer som har sagt att de ska satsa fullt ut. Sen ytterligare tio som kan vara med ibland så då känner vi att det inte ska var några problem att drar runt ett lag, säger Roger Lindberg.

Var kommer alla tjejer ifrån?

– Några är inflyttade till Östadkulle. Men annars kommer det tjejer både från Alingsås, Vårgårda och Långared.

Hur ser det ut med återväxten?

– Vi har ett flicklag med 98:or till 00:or som är 20 stycken så det kommer att fyllas på de närmsta åren. De kan även få känna på det i damlaget lite i år, men våran grundtanke är inte att de ska flyttas upp för tidigt. Och det tror vi inte heller att vi ska behöva göra, säger Lindberg, som berättar att en tränare redan är spikad och klar.

– Martin Lindstrand (tidigare i bland annat Alingsås KIK) kommer att träna laget. Han kände några av tjejerna sedan tidigare så det blir nog jättebra.

Någon tränare är emellertid inte klar till klubbens herrlag. Men där hoppas Roger Lindberg på en lösning den närmsta veckan.

– Vi ska träffa en person i veckan som det känns bra med, så jag hoppas att det ska lösa sig. De vi har träffat tidigare har det inte riktigt klaffat med, men nu tror jag att vi har träffat rätt. För oss är det viktigt att det personkemin stämmer och att en tränare kan ta gruppen på rätt sätt.

Lämna en kommentar