ANNONS:
ANNONS:

Östlund vill stärka försvaret

Tomas Östlund har nu kommit igång med sin första försäsong i Vårgårda IK. Och han gillar det han har sett hittills.
– Tycker det ser bra ut, även om vi behöver ytterligare någon försvarsspelare, säger VIK-tränaren.

Vi har tidigare skrivit om att VIK söker efter en erfaren mittback för att stärka upp försvarsuppsättningen nu när Jocke Berg och Adam Hägg lämnat för andra klubbar. Men än så länge har man inte fått napp.

– Truppen är lite snedvriden nu när vi har för få försvarare. Men vi tror fortfarande att vi ska kunna lösa det problemet, även om det inte är helt lätt, säger Tomas, som dock berättar att han börjar skissa på andra lösningar i form av omskolning av befintliga spelare.

– Vi har väl funderat på några varianter som vi kanske kommer att testa i träningsmatcherna så vi har något att ta till längre fram om det skulle behövas.

Det är fyra träningar i veckan som gäller, och merparten av träningen sker under tak i Tångahallen.

– I början var det lite strul med bokningen men nu de sista veckorna har vi varit där hela tiden. Och det passar rätt bra för det är ju nu det blivit riktig vinter.

Hur ser det ut för era nya spelare?
– Överlag väldigt bra. Någon hade lite skavanker i början men nu har allt kommit igång bra. Alushaj (Ibrahim) och Mattin (Najafi) är ju riktigt vassa men även en sån som Emil (Johansson) har gjort bra ifrån sig. Han är klok och spelar enkelt hela tiden och det kommer man långt på. Sen är han just nu fasen att han är lite tung, men så blir det när man ökar träningsdosen och nästa alla spelare får en sådan fas under försäsongen.

Några skador som stör?
– Nej, där har vi det ganska bra och det är vi glada för.

Vilka spelare har sett bäst ut de här veckorna?
– Svårt att säga, men en sådan som Richard Wartmark har varit riktigt vass. Både för det fotbollsmässiga och för sin attityd både på och utanför planen. Sådana spelare är viktiga för en trupp.

Vårgårda möter Dalstorp i första träningsmatchen nästa helg efter att morgondagens motstånd lämnat återbud. Därför blir det istället internmatch på Tånga hed i morgon.

– Vi flyttar upp spelare från FK för att få två lag. Där finns det flera killar som är duktiga och några tränar med oss även annars också. Så det samarbetet fungerar kanon och är en jättebra lösning, säger Tomas Östlund.

FOTNOT
Bilden på Tomas Östlund och den assisterande tränaren Diyar Faraj är från VIK:s hemsida.

Lämna en kommentar