ANNONS:
ANNONS:

”Press tror jag kan göra spelare bättre”

Ronia Gustafsson är tillbaka med en ny text. I dag om den press som spelare behöver lära sig att hantera inför matcher.

Jaha, då var det i skrivande stund tisdagskväll igen och än en gång är jag ute i sista stund med detta gästblogginlägg. Verkar vara så att jag endast kan skriva under ”press”. Testade en gång att skriva på en måndag, då i ganska god tid, men slutade med att jag fick radera varenda rad. Tur för er att det alltid blir så himla bra när jag istället har andan i halsen 🙂

Tycker för övrigt att mina bloggkollegor gör ett fantastiskt bra jobb, de levererar vecka efter vecka! Håller ni inte med mig?

På tal om press, så finns det inte helt otippat en del av detta i fotbollslivet. Press som skapas av uppsatta gemensamma mål, som sätts av styrelse, ledare, och spelare. En press man tränar under hela säsongen. Sen ska de där matcherna spelas. Det behöver inte vara de absolut avgörande, de minst ”viktiga” matcherna behöver också spelas för att man sedan ska kunna spela de avgörande matcherna som betyder något, beroende på tabelläge givetvis. Oavsett match så finns en press. Dels på laget och dels på individerna som deltar. Spelare och ledare. Kanske ändå främst på spelarna som ska prestera det man tränat på och gått igenom inför matchen.

Press tror jag absolut kan göra spelare bättre. Men samtidigt är det en balansgång att spelaren ska må bra och känna att den utvecklas, då får inte pressen bli något negativt laddat. Alla är vi olika, även om vi kanske har samma mål, så fungerar vi olika. Det är nog det som jag nu i rollen som tränare tycker är svårast, att kunna se och känna av hur olika alla individer är och vad de mår bäst av.

Likväl tror jag att press också kan vara det som gör att en del istället tar avstånd från fotbollen och helt enkelt inte ser någon glädje i det. Speciellt i tonåren innan man riktigt själv vet vad man vill och hur mycket man vill det.

Då är vi där igen, att vikten av en bra och tydlig kommunikation är ack så viktig.

Så pass på, finns det något ni skulle behöva/vilja säga, oavsett sammanhang, SÄG DET, säg det hellre 100 gånger än ingen gång. Förutfattat att det inte är något onödigt/icke genomtänkt nonsens:)

XOXO pressa lugnt tills nästa gång!

FAKTA RONIA GUSTAFSSON
Födelseår: 1993.
Familj: mamma, pappa och två yngre bröder.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: AFC så klart.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Assisterande tränare i AFC.

Lämna en kommentar