Rapport från Sparbanken cup

Vi kör även i år rapporter från kvartsfinaler och framåt från Sparbanken cup i Vårgårda Sporthall.

KVARTSFINAL 1
Säven/Hol – Mjörn 2-3
Efter straffarna:
1-1.
Kommentar: Matchen vara bara minuten gammal när Adel Ben Khalifa dundrade dit 2-1 för Mjörn med en hederlig tåpaj. Efter det hade Säven/Hol ett par bra minuter med några bollar som kunde gett en kvittering. Närmast var Jonas Andersson som lobbade mot en fri Jonathan Prytz, som lyckades rädda med kinden utan att veta om det. Mjörn låg lågt när motståndarna hade bollen och stack upp  en och annan kontring, Axel Schill gjorde ett två bra parader och det var fortsatt 2-1 med några minuter kvar. Det blev en spännande avslutning när Sebastian Sundberg sköt i stolpen för Mjörn och Jonathan Prytz räddade en boll på mållinjen innan Jonas Ek med halvminuten kvar tryckte in 2-2 vid den bortre stolpen. Oavgjort trodde alla, men i den absolut sista sekunden avgjorde Patrik Kula Karlsson för Mjörn. Vem annars skulle dyka upp framför mål i ett sånt läge?
Matchens lirare: Jonathan Prytz, Mjörn.

KVARTSFINAL 2
Gerdsken – Södra Härene 3-4
Efter straffarna: 1-4
Kommentar: GBK använde Simon Preissler som målvakt i eget bollinnehav och tryckte på så vis tillbaka SHIF. Det gav Marco Stua skottläge och reduceringen till 2-4 kom ganska omgående. Härene fick mestadels slå ifrån sig, även om ofta låg rätt bakåt utan att släppa till särskilt mycket klara målchanser. Axel Skoglund var nära att göra 4-3 mitt i matchen men fick inte till avslutet riktigt. En Häraback styrde sedan bollen i egen stolpe, men mycket mer än så var det inte. Inte förrän Axel Skoglund slog in sin egen retur med en och en halv minut kvar, vilket drog igång sen riktiga kvitteringsjakten. SHIF:s Gustav Andersson hade visserligen en nick i överliggaren i en kontring, och efter det försvarade sig Hära till en semifinalplats.
Matchens lirare: David Andersson, Södra Härene.

KVARTSFINAL 3
Alingsås FC – Herrljunga 4-6
Efter straffarna: 2-1.
Kommentar: Anton Claesson tog Herrljunga in i matchen med ett påpassligt 2-2-mål och när sedan Emil Johansson tryckte in bollen på nytt efter knappa tre minuter hade HSK vänt på steken. AFC hade en del boll och vaskade fram ett par halvchanser, men fick inte till det framför Jim Olsson i HSK-buren. Efter några händesefattiga minuter klackade HSK:s Albin Koublani in 4-2 med tre minuter kvar och det tyckte avgjort. Efter det bytte lagen mål med varandra när Ferdi Selimi gjorde tvår för AFC och Lucas Fondn ett för HSK och med minuter kvar var det 5-4 till Herrljunga. Emil Johansson avslutade sedan det hela genom att göra 6-4 sedan AFC satsat allt på ett kort framåt.
Matchens lirare: Emil Johansson, Herrljunga.

KVARTSFINAL 4
Holmalund – Säven/Hol 30+ 7-3
Efter straffarna: 1-1.
Kommentar: Säven/Hol satte ihop ett gäng med slocknade stjärnor för att få ihop 16 lag till cupen. De brände en fet livlina när de missade tre av fyra straffar och efter ett par minuter satte Oliver Wingfors 2-1 för det betydligt yngre Holmalundslaget. Men gammal är äldst – det visade Henrik Brunnegård som först gick i däck men reste sig och bredsidade in kvitteringen för Old Boys. Mitt i matchen satte sedan Joel Yosef in 3-2 från nära håll men återigen vägrade 30-plussarna att vika ner sig. Klas Antonsson kvitterade på nytt och det var fortsatt helt jämnt. Men ånyo var det HIF som tog ledningen. André Nilsson serverade Sebastian Sannestål till 4-3 och bara sekunder senare satte Akram Abdisalam 5-3 för de röda. Snart var det dags igen när Joel Yosef fintade ner ett par gubbar och rullade in 6-3, och med fem minuter kvar var det kört för publikfavoriterna från den föregående generationen. Tobias Nordgren avslutade en kontring till 7-3, vilket också blev slutresultatet.
Matchens lirare: Joel Yosef, Holmalund.

SEMIFINAL 1
Mjörn – Södra Härene 0-3
Efter straffarna: 0-2
Kommentar: Stora tunga Mjörn mot Södra Härens som blandar gammalt och ungt i laguppställningen och som har rutin från seriespel i futsal. Inte mycket hände i chansväg förrän David Andersson dunkade en frispark i ribban, medan Mjörn – som jagade i underläge – inte fick mycket skapat. Gustav Andersson nickade en boll i stolpen när Hära var nära att utöka ledningen, och Mjörn hade ett långskott i stolpen som sin bästa chans när det återstod fem minuter. Då plockade David Andersson fram kroppsfinten med efterföljande högerslägga och satte dit 3-0 till Hära som därmed sladdade upp på E20 mot final. Mjörn försökte med Kula Karlsson som extra utespelare i kassen de sista minuterna, men det gav i runda slängar ingenting. Södra Härens rättvist till final.
Matchens lirare: Daniel ”Donka” Andersson, Södra Härene.

SEMIFINAL 2
Herrljunga – Holmalund 2-7
Efter straffarna: 2-1
Kommentar: André Nilsson behövde 25 sekunder på sig för att utjämna till 2-2. Två minuter senare satte Nilsson fart igen och dukade för Sebastian Sanneståls 3-2-mål. HSK hade ett par farligheter, men det var HIF som var det hetare och mer konstruktiva laget. Det mynnade ut i David Halls 4-2. återigen efter förspel av André Nilsson. Men sex minuter kvar var det definitivt avgjort när David Hall slog till med sitt andra raka mål. Sebastian Sannestål underströk sedan klasskillnaden mellan lagen när han rann igenom efter en tjusig klack av Joel Yosef och forcerade in 6-2. HSK:s försök med Tobias Bayard som keeper gav ett litet tryck och någon målchans, men också ett par halvöppna mål som HIF sånär utnyttjade. Matchen avslutades med att André Nilsson på kvicka fötter rundade Jim Olsson och rullade in bollen i nät.
Matchens lirare: André Nilsson, Holmalund.

FINAL
Södra Härene – Holmalund 4-4.
Efter straffarna: 3-1
Kommentar: Efter två minuter reducerade Joel Yosef efter lite slarv i Häraförsvaret. Men de gröna visade redan i matchupptakten att de kunde störa även Holmalund, då de första minuterna var spelmässigt jämna. Efter dryga fem minuter fick Gustav Andersson betalt för alla löpmeter när han snappade upp en långboll och placerade in 4-2 bakom Linus Krantz i HIF-målet. Bara minuten senare small det åt andra hållet när André Nilsson återigen serverade Sebastian Sannestål ett bra läge. Och avslutet satt intill stolpen., och ledningen var återigen nere på ett mål. David Andersson var nära att utöka på frispark och det fanns fler chanser för de gröna. Sen blev det lite väsen när domaren blåste för röd frispark när Holmalund parerar ett par tacklingar och i princip hade öppet mål. HIF:s kvittering kom ändå med dryga två minuter kvar när Jonathan Tedeborg dundrade in en frispark intill första stolpen. 4-4 vid full tid innebar sudden death i fem minuter med fyra spelare på planen. Där satsade SHIF på Daniel Andersson som målvakt, och han räddade när André Nilsson fick den första stora chansen att avgöra. Den andra hade Andersson själv år andra hållet, men Linus Krantz var snabbt nere med nävarna. I anfallet efter sköt Daniel Andersson i ribban, och vi var då cirka halvvägs in i förlängningen. Även David Andersson lossade kanonen mot Krantz utan att få fullträff, och Härens var det bästa laget i den mållösa förlängningen.

Straffar tog vid, och där hade lagen tre vardera.