ANNONS:
ANNONS:

Rapport från Sparbanken Cup

Sparbanken Cup har pågått hela dagen i Vårgårda Sporthall. Till slut var det Vårgårda IK och Östadkulle SK som gjorde upp i finalen.

FINAL

Vårgårda IK – Östadkulle SK 6-5 (0-3 efter straffar)
Om matchen: Tufft underläge vid kick-off för VIK men det tog bara två minuter innan Richard Wartmark spräckte Oscar Waltings nolla. En halvminut senare ringde det igen när Hassan Najafis skott ändrade riktning och letade sig in i mål. Och efter knappa fem minuter var det kvitterat. Richard Wartmark slog till på nytt och nu var hela försprånget borta. En minut senare fullbordade Samuel Rundqvist vändningen när han lät vänstern tala och gjorde 4-3. 5-3 satte sedan Hassan Najfi och då var bara halva matchen spelad. Efter det hade ÖSK en bättre period och skapade ett par farligheter, men Niklas Eriksson i VIK-målet visade klass och höll tätt. Ända tills ÖSK fick en frispark från nära håll och Marcus Sjöstedts skott letade sig in till 5-4 med några minuter kvar. Någon kvitteringschans dök upp innan Hassan Najafi lekte fram bollen till Albin Gashi som nickade in 6-4. Marcus Sjöstedt slog till igen med sju sekunder kvar, men VIK vann till slut med 6-5.
Matchens lirare: Hassan Najafi, VIK.

SEMIFINALER

Östadkulle – Stora Mellby  4-1 (1-0 efter straffar)
Om matchen: Avvaktande spel präglade de första minuterna där inget av lagen skapade något av värde. Det dröjde fem minuter innan SMSK ställde till det för sig på egen planhalva och Zerdest Saleh påpassligt slog in 2-0. SMSK:s Tobias Karlsson fick ett bra läge strax därpå, men valde att söka passning när skottet nog skulle ha kommit. Istället borrade Zerdest Saleh in 3-0 i krysset efter sju minuter och när Marcus Sjöstedt sedan gjorde 4-0 var det hårda bud för SMSK. Visst skapade Bjärkegänget några chanser, men totalt sett var ÖSK stabilt i defensiven och bjöd inte på särskilt mycket. Därför kan man heller inte ifrågasätta det rättvisa i att ÖSK vann matchen med klara siffror. Simon Larsson reducerade visserligen till 4-1, men mer spännande än så blev det inte.
Matchens lirare: Zerdest Saleh, ÖSK.

Holmalund – Vårgårda IK 2-4  (1-1 efter straffar)
Om matchen: VIK:s Mattias Martinsson drog igång chansskapandet med ett rungande stolpskott efter dryga minuten. En stund senare tilldömdes VIK en frispark från 7-8 meter och där gjorde Hassan Najafi 2-1 på sin egen retur från Linus Krantz. HIF-målisen var sedan snabbt ute och avvärjde när Richard Wartmark väggade sig fram och så när gjorde 3-1. Holmalund hade svårt att skapa chanser och när Benjamin Hacker dunkade in 3-1 på volley var division 2-laget i rejält slagläge efter halva matchen. Albin Gashi hade en boll i stolpen från nära håll efter att Wartmark serverat vid den bortre stolpen. 4-1 kom ändå en minut senare när Hassan Najafi rann igenom och placerade in bollen i nät. Holmalund fick lite hopp när André Nilsson peggade upp för Oscar Karlsson Widéns reducering, men närmare än så kom inte alingsåsarna. VIK rättvist till final med 4-2.

KVARTSFINALER

Stora Mellby – Vårgårda IK FK 4-2 (1-1 efter straffar)
Om matchen: SMSK satte sig i förarsätet när SAIK-förvärvet Tobias Karlsson styrde in 2-1 efter knappa tre minuter. Några minuter senare höll sig samme Karlsson framme och gjorde 3-1 efter en hörna där FK-spelarna kände sig förfördelade av domaren. Minuten senare visade Patrik Svensson sin snabbhet när han steppade förbi ett par spelare och sköt 4-1 till SMSK, och nu var uppförsbacken brant för VIK FK. Gustav Andersson gav FK-gänget nytt hopp med ett välriktat skott som gjorde ställningen till 4-2 med dryga fem minuter kvar. En stund senare offrade Niclas Spingh målvakten för en extra utespelare, och det uppstod ett visst tryck mot SMSK. Men Bjärkelaget städade bra framför en säker Andreas Olsson Atterdal i målet och kunde vinna med 4-2 och ta sig till semifinal.
Matchens lirare: Tobias Karlsson, SMSK.

Östadkulle – Säven/Hol 6-5 efter straffar  (1-1 efter fullt tid och förlängning) (1-0 efter straffar)
Om matchen: Ganska avvaktande inledningsminuter utan några riktigt heta chanser. Den första kom efter knappa sex minuter när Niklas Lundstedt och Christoffer Krabbe var nära att hitta varandra, men något kvitteringsmål för Säven/Hol blev det inte. Det blev det inte heller ett par minuter senare när Pontus Sölvasson var igenom, men de båda avsluten fastnade på ÖSK-målvakten Oscar Walting. Istället var det ÖSK som gjorde 2-0, trodde hela hallen. Men ÖSK:s Markus Larsson meddelade domaren att målet gjordes med handen efter att det först dömts mål men Säven/Hol-spelarna protesterat. Fortsatt 1-0 till ÖSK med mindre än fem minuter kvar när hemmaklubbens offensiv blev allt mer desperat. Oscar Walting var stabil, och emellanåt var också skotten missriktade. Men så, men en och en halv minut kvar kom 1-1. Jonas Andersson fick skottläge och placerade in kvitteringen. Pontus Sölvasson bommade ett friläge efter det och Jonas Andersson var nära att bli tvåmålsskytt, men det hela slutade med förlängning.
Förlängning: Tre spelare plus målvakt i högst fem minuter, och efter halva tiden var Kenan Aliu rysligt nära att bli hjälte för Säven/Hol. Även ÖSK hade en bra dubbelchans, men Axel Schill motade båda skotten.
Straffar: 5-4.
Matchens lirare: Oscar Walting.

Vårgårda IK – Annelunds IF 9-2 (1-2 efter straffar)
Om matchen: Det tog 20 sekunder innan Hassan Najafi satte dit kvitteringen för VIK och minuten senare vände Carl Svensson runt och forcerade in ledningsmålet för division 2-laget. Nyförvärvet Samuel Rundqvist satte dit 4-2 i krysset med fyra minuter spelat och redan där var Annelund så gott som ett slaget lag. Inte för att de vek ner sig, utan för att VIK helt enkelt var ett par nivåer skarpare. Mattias Martinsson dunkade in 5-2 och Joel Sand gjorde 6-2 innan halva matchen var spelad. Även om det var avgjort fortsatte VIK att trumma på framåt. Carl Svensson avslutade ett fint anfall till 7-2 och Mattias Martinsson bredsidade in 8-2 innan Albin Gashi elegant lobbade in 9-2 från halva planen.
Matchens lirare: Mattias Martinsson, Vårgårda IK.

Holmalund – Herrljunga 3-1 (1-1 efter straffar)
Om matchen: Bollinnehavet var jämt fördelat, men de första minuterna skapade Holmalund de vassaste chanserna. Efter fem minuter styrde Tobias Holmén in ett inspel i egen bur och HIF fick en ledning att gå på. André Nilsson var nära att utöka strax därpå, och det var Alingsåslaget som fortsatte att hålla i taktpinnen. 3-2 gjorde Tobias Nordgren ur snäv vinkel efter tio minuter spel och där kändes det som att matchen var avgjord. HSK slarvade bort en tre-mot-tvåa en minut senare och det var nog chansen som hade behövts förvaltas. Lasse Axelsson tog plats mellan stolparna i ett försök att skaka HIF, men division 3-laget var en klass bättre och vann rättvist. André Nilsson var nära att utöka vid ett par tillfällen, men det slutade 3-1.
Matchens lirare: André Nilsson, Holmalund.