ANNONS:
ANNONS:

Ronia och Fredric assisterar Mikael

Ronia Gustafsson och Fredric Prodér är klara som assisterande tränare till Mikael Prodér i Alingsås FC.
– Känns som att vi redan har blivit ett bra team, säger Ronia, som därmed är tillbaka i Alingsåsfotbollen.

Ronia Gustavsson var ankaret i Holmalunds backlinje när Holmalund gick upp i Elitettan för några år sedan. Men det senaste året har det inte blivit mycket fotboll för 24-åringen, som i veckan gjorde en ny magnetröntgen för att få en status på sitt sargade knä.

– Jag har kört rehab ett bra tag nu men knäet är fortfarande instabilt i sidled och så. Nu ville läkaren se nya bilder på det så får vi se om det blir en operation eller inte, säger Ronia, som inte har gett upp hoppet om att spela mer fotboll i framtiden.

– Nej, det har jag inte. Men samtidigt har jag fått respekt för skador nu när jag varit borta så länge. Men jag vill få ordning på knäet nu till att börja med så får vi se sen om jag väljer att försöka igen.

Men redan 2019 är Ronia tillbaka i hetluften, fast på ett annat sätt. Nu som en av två assisterande tränare till Mikael Prodér. Den andra är Mikael kusin Fredric.

– Mikael kommer att ha huvudansvaret för både A- och U-laget men jag och Fredric kommer att hjälpa till. Tanken är att jag ska jobba lite med den individuella träningen, men det känns redan som att vi tre har blivit ett bra team, säger Ronia, som ser fram emot sitt nya uppdrag.

– Det ska verkligen bli jätteroligt. Jag har ju följt AFC under året och nu känns det som att klubben har börjar hitta rätt, och jag tror verkligen på den organisationen som ledningen har byggt upp.

Lämna en kommentar