ANNONS:
ANNONS:

Rosén nöjd med trendbrottet

Efter ett par halvdana insatser tycks Holmalundsskutan ha börjat tugga igång så smått. 2-2 borta mot IFK Örby var i alla fall ett steg i rätt riktning för Michael Roséns gäng.

IMG_5453
Olivia Sultan var inblandad i båda målen mot Örby.

Holmalund har inte fått varken resultaten eller spelet med sig fullt ut i de inledande träningsmatcherna. Men nu tycker Michael Rosén att det börjar lossna, och han tror sig också ha förklaringen till att det inte stämt till hundra procent tidigare.

– Vi har förändrat väldigt mycket till den här säsongen. Dels har vi ett nytt akademilag, och det är klart att det tar ett tag innan det sätter sig. Sen har vi även förändrat truppen, flera har lämnat och flera har kommit till. Så gruppdynamiken har rubbats, och det tar ett tag att bygga upp en ny.

– Dessutom har vi haft dåliga försäsonger även tidigare år. Men nu möter vi bättre lag som har klasspelare lite här och var. Det gör att vi blir straffade på ett annat sätt.

Men nu tycks HIF vara på god väg åt rätt håll. Åtminstone pekar prestationen borta mot Örby i den riktningen.

– Det var riktigt bra, och ett steg framåt mot våra tre senaste halvlekar. Vi fick igång vårat defensiva spel högt uppe i banan och det gjorde att Örby inte skapade särskilt mycket på oss. De gjorde två konstiga mål i första halvlek, ett efter hörna och ett på inlägg, men annars gjorde vi det bra defensivt.

I andra halvlek kom även utdelningen framåt, och man hämtade upp 0-2 till ett oavgjort resultat. Olivia Sultan blev först bokförd för båda målen, men det är nu korrigerat.

– Antonia Ferm Sandberg lobbade över målvakten på det andra målet, och bollen var tydligen över linjen innan Olivia rörde den. Det har hon till och med erkänt, säger Rosén med ett skratt.

Ett av många glädjebesked i HIF var att Emmelie Farfa gjorde årsdebut. Hon hoppade in i slutet av första havlek, och spelade sedan matchen ut.

– Såg mycket bättre ut än vad jag hade vågat tro, hon var absolut ett av utropstecknen. Just nu tycker hon att det är riktigt roligt med fotboll och då blir det ofta bra, säger Rosén, som även fortsätter att prova sig fram för att hitta en mittbackskollega till Sara Svensson.

– Nu spelade Ronia Gustafsson den här matchen och det såg riktigt bra ut. Hon är väldigt bollsäker, och som det känns står det mellan henne och Elin Johansson på den positionen. Om det inte händer något i truppen vill säga.

Rosén berömmer även 14-åriga Moa Edrud för hennes insats mellan stolparna.

– Svårt att förstå att hon är så ung. Hon plockar inlägg som om hon vore 25, och tar verkligen upp kampen med Karolina Hultgren. Som det känns är det jämnt skägg mellan dem nu.

14 år och spel i division 1. Är Moa aktuell för flicklandslag då?

– Det hoppas och tror jag. Våran målsättning med akademin är att få fram landslagstjejer för att sätta Holmalund på kartan, och jag skulle inte bli förvånad om vi får fram några stycken de närmsta åren.

Lämna en kommentar