ANNONS:
ANNONS:

Så tycker jag om galans pristagare

På lördagskvällen gick årets fotbollsgala av stapeln i Estrad Alingsås. Nedan kan du se vilka som vann de olika priskategorierna och vad vi på lokalfotboll.se/0322 tycker om juryn val.

ÅRETS MÅLVAKT DAM (vinnaren i fet stil)
Tea Olin, Alingsås FC.
Angelica Johansson, Östadkulle SK.
Amanda Sundqvist, IK Frisco.

Kommentar: Känns rätt att sista utposten i Friscos vattentäta defensiv belönades med det här priset.

ÅRETS MÅLVAKT HERR
Niklas Eriksson, Vårgårda IK.
James Clark, Alingsås IF.
Erik Andersson, Gerdskens BK.

Kommentar: Hade jag fått välja målvakt till mitt lokala drömlag hade jag valt Niklas Eriksson. Därför tycker jag också att han skulle ha haft priset.

ÅRETS FÖRSVARARE DAM
Katti Ölvebo, Frisco.
Linda Philipsson, IK Frisco.
Marie Åhs, Alingsås FC.

Kommentar: Katti har lirat en hel del anfallare i år, men hon är naturligtvis den bästa backen av de här tre nominerade.

ÅRETS FÖRSVARARE HERR
Jonas Ek, Säven/Hol.
Daniel Svensson, Holmalunds IF.
David Lager, Vårgårda IK.

Kommentar: Trodde nog att Fredrik Gustafsson skulle få en nominering. Men som vinnare hade jag också valt David Lager som styrde upp VIK-försvaret under hösten.

ÅRETS MITTFÄLTARE DAM
Linnea Axede, Alingsås KIK.
Rebecka Sultan, Alingsås FC.
Alexandra Schwartz, IK Frisco.

Kommentar: Inget fel med att Alexandra Schwartz fick priset men kan inte låta bli att tycka lite synd om Rebecka Sultan som fick gå hem utan pris efter hennes kanonsäsong.

ÅRETS MITTFÄLTARE HERR
Daniel Olafsson, Vårgårda IK.
Jacob Borg, Gerdskens BK.
David Johansson, Alingsås IF.

Kommentar: Här trodde jag att Daniel Olafsson skulle få priset. Men juryn håller inte VIK:s nyckelspelare lika högt som jag gör, det är sen gammalt.

ÅRETS ANFALLARE DAM
Annelie Carli, IK Frisco.
Lisa ”Mini” Johansson, Alingsås FC.
Yohanna Friborg, Östadkulle SK.

Kommentar: 19 mål i division 1. Inget att anmärka på i juryns val här.

ÅRETS ANFALLARE HERR
Albinot Rexhepi, Vårgårda IK.
Oliver Östlind, Alingsås IF.
Fredrik Johansson, Gerdskens BK.

Kommentar: 20 mål i division 2. Inget att anmärka på här heller.

ÅRETS GENOMBROTT DAM
Lisa ”Mini” Johansson, Alingsås FC.
Ida Nyberg, Östadkulle SK.
Hanna Branmark, Frisco.

Kommentar: Omöjligt att välja någon annan här. Om man googlar ”genombrott 2018” så borde det komma upp en bild på Lisa Johansson.

ÅRETS GENOMBROTT HERR
Albin Andersson, Gerdskens BK.
Albin Gashi, Vårgårda IK.
Rasmus Persson, Alingsås IF.

Kommentar: Tre värdiga kandidater i en intressant kategori. Alla tre hade kunnat vinna ett annat år, men med tanke på ålder och divisionstillhörighet är det helt rätt att Gashi fick priset.

ÅRETS TRÄNARE
Tobias Edenvik, Vårgårda IK.
Leif Andersson, IK Frisco.
Niklas Klingberg, Alingsås IF.

Kommentar: Att vinna något är ofta svårare än att inte ramla ur. Därför tycker jag att Klingberg eller Andersson skulle haft priset och köper därmed juryn val.

SERNEKEPOKALEN
Katti Ölvebo, IK Frisco.

Kommentar: Visst, hon har inte lirat alla matcher de senaste åren och får kanske det här priset lite för att kröna en fantastisk karriär som högst sannolikt är slut. Men jag ger mig fan på att om man räknat andelen bra beslut av alla tagna beslut för varje lokal spelare under 2018 skulle Katti Ölvebo ha högst procent. Hon kan det där med fotboll helt enkelt, och är i mina ögon en värdig vinnare.

NELS A DAHLQUIST
Jacob Borg, Gerdskens BK.
Kommentar:
 Spelade Oliver Östlind en avgörande roll när AIF vann fyran. Självklart. Men i min värld är han inte Alingsås bästa fotbollspelare. Möjligen den snabbaste eller mest sevärde. Men min vinnare hade också varit Jacob Borg som jag tycker är en betydligt mer allsidig spelare än Oliver Östlind. Ser man till högstanivå håller jag fortfarande André Nilsson högst, men efter hans säsong köper jag att han inte var med i snacket på allvar den här gången. Med andra ord helt rätt att Jacob Borg fick priset.

………………….

Det delades även ut ett antal andra priser under lördagskvällen i Estrad Alingsås. Bland annat fick Johan Rysén och Anna Knutsson kliva upp på scenen efter att tidigare under årets blivit utsedda till Vårens respektive Höstens ungdomsledare av Sparbanken Alingsås och lokalfotboll.se/0322.

Det prestigefyllda hederspriset gick till Kent ”Flabbis” Wilson och Nils-Gunnar ”Mannen” Svantesson för sina mångåriga insatser för fotbollen i trakten.

3 tankar på “Så tycker jag om galans pristagare”

  1. En fråga som kan ställas är varför damernas pris för årets spelare var, med det någorlunda skarpa ögonmåttet, tre storlekar mindre än herrarnas när de båda priserna ingick och presenterades inom samma kategori. Har fullt förståelse för om det skulle vara olika typer av priser, men annat än de olika namnen framgick det inte om de hade olika ”innebörd”.

    Är det något jag har missat som är helt uppenbart eller kan det skett en miss från galans sida?

    Svara
  2. Håller med fotbollsfantast. Det var en rejäl skillnad i storlek på priset. Kom igen, det är 2018!

    I övrigt kul när Mökander tycker till om priserna. Läsvärt!

    Svara

Lämna en kommentar