ANNONS:
ANNONS:

Sandra avgjorde mot AIK

TV: Holmalunds IF ångar på i Elitettan. I dag tickade tre nya poäng in på kontot när man hemmabesegrade AIK med 1-0.
– Det här var viktiga poäng, säger en jublande glad Mikael Prodér.

Referatet med Jonas

Augustsson
Sandra Augustsson.

Den första halvleken går inte till historien som den mest händelserika på Brogårdsvallen. Båda lagen hade ett par halvchanser innan AIK vaskade fram två något bättre möjligheter innan paus. Först var Noora Matikainen ute och hängde tvätt på en hörna men HIF-försvaret lyckades rensa undan lädret. Bara minuter senare var tajmade Matikainen en utrusning fel och AIK:s Daniella Novakovic petade bollen förbi HIF-keepern. Men vänsterbacken Emilia Hafström hann upp bollen i tämligen god tid före mållinjen och skyfflade bort den ur farligt territorium.

Efter paus flyttade hemmalaget upp positionerna något. Det skapades ett gäng fasta situationer och ett par distansskott, men inget som vållade Hanna Persson i AIK-målet några större problem. Med halvtimman kvar byttes Sofia Andersson in istället för Amalia Arvidsson, vilket medförde att Heather Williams flyttades upp som anfallare medan Sandra Augustsson tog Arvidssons plats på kanten.

Strax därefter kom matchens dittills bästa målchans. Ronia Gustavsson glömdes av bortaförsvaret efter en fast situation och när bollen lyftes tillbaka in i straffområdet blev mittbacken helt fri. Men avslutet blev stressat och gick långt över. Men snart skulle en ny het målchans komma, och det var mycket tack vare bytet. Sofia Andersson slog en riktig kalaspassning till Sandra Augustsson som hade ett hav att operera i på vänsterkanten. Hon tog emot bollen och avslutade mycket behärskat intill den bortre stolpen. En fullträff som för övrigt var Augustssons fjärde mål för säsongen. Bara minuten senare var det när att den femte fullträffen kom. Men när hon vände om i straffområdet och sköt ur dålig vinkel tog bollen i stolpen.

AIK förmådde aldrig skapa något vidare tryck mot Holmalund i jakt på kvittering. Nicole Modin hade ett skott rakt på Noora Matikanien, men utöver det kunde hemmalaget kontrollera matchen tämligen bekvämt. Vid slutsignalen firade de röda tre poäng och fjärde raka matchen utan förlust. Inte illa för en nykomling.

– Alla matcher är jämna, och det var det i dag också. Men vi släpper inte till mycket och vi skapar lite mer än AIK, säger Mikael Prodér.