ANNONS:
ANNONS:

Sex seriematcher på listan

Den här fredagen tippar vi samtliga lokala seriematcher som spelas i helgen.

IK Frisco – Skövde KIK
Serie: Division norra.
Kommentar: Urpremiär i ettan för Frisco mot ett Skövde som brukar varva strålande prestationer med klart sämre. Kan hemmalaget spela rejält och noggrant bakåt kan man göra det tråkigt för Skövde och lyckas Frisco också ta tillvara på någon av de chanser som alltid dyker upp har man möjlighet att ta poäng här, trots att Skövde bör vara favorit på förhand.
Tips: 1-2.

Rävåsen – Alingsås FC
Serie: Division norra.
Kommentar: Tvåan mot ettan i mitt serietips skvallrar om att det blir en jämn och tuff match. Men efter AFC:s försäsong kan jag inte tippa emot dem utan jag tror att Mikael Prodérs gäng sätter ner foten direkt och tar kommandot i den här serien.
Tips: 1-3.

Sävedalens IF – Vårgårda IK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Sävedalen föll i det tippade toppmötet med Stenungsund i premiären. Det betyder sannolikt ett revanschsuget hemmalag här, samtidigt som VIK vill förbättra spelet på sista tredjedelen för att hitta fler målchanser och säsongens första mål. Men i mina ögon slår Vårgårda lite ur underläge här. Poängchans finns det ändå, särskilt om man kan ligga rätt i sina positioner och kanske ställa om de gånger man lyckas bryta lite högre upp i banan.
Tips: 2-1.

Gerdskens BK – Skoftebyns IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Förmodat toppmöte när degraderade Skoftebyn gästar G-vallen. Knepig uppladdning för GBK med inställt genrep, och dessutom oroar skadan på Fronken Johansson något. Men det finns stabilitet och spets nog för att vinna den här matchen ändå, även om jag tror att det kommer bli en tuff kamp där uddamålet avgör.
Tips: 2-1.

Melleruds IF – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Min seriesegrare Mellerud på bortaplan är en tuff start för HIF. Tror det finns kapacitet att näta både en och två gånger här, men jag tror samtidigt att hemmalagets offensiv är något för vass för att alingsåsarna ska kunna stå emot. Så Mellerud får tipset.
Tips: 4-2.

Alingsås IF – Tidaholms GoIF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: Lite av en nyckelmatch direkt då Tidaholm är ett lag AIF bör hålla bakom sig i tabellen. Antalet insläppta mål behöver minska jämfört med försäsongen (2,5 i snitt) för AIF om man vill vara med på allvar i den här serien. Där har rutinerade Jocke Berg en viktig roll, och kan han lyckas styra upp det defensiva manskapet bör Oliver Östlind och kompani kunna peta in en och annan boll framåt. Grönvitt får tipset, även om det känns som en ganska vidöppen premiär.
Tips: 3-1.

Serietips division 1 norra. 

Serietips division 3 mellersta.

Lämna en kommentar