ANNONS:
ANNONS:

Sicken silly season vi har haft

Så sent som i förra veckan skrev Sandra Augustsson på för Holmalunds IF. Det kan så klart bli ytterligare någon övergång, men det kan nog ändå vara dags att summera vinterns Silly Season i en liten Bredsida.

Bredsidan_Inges_2

Låt oss börja med några rader om Holmalunds satsning mot för Elitettan. I mitt tycke har klubben gjort precis allt den kan för att bygga en trupp som är redo för Elitettan. Jessica Julin må ha passerat zenit i karriären, men rutin från en hög nivå var tvunget att få in och där tillför hon så klart oerhört mycket. Ett par nya namn till har erfarenhet från Elitettan och i mina ögon är det fortfarande Caroline Berlings påskrift som kittlar lite extra. Vidare ska det bli kul att se namn som Sandra Augustsson och eventuellt också Heather Williams i HIF-tröjan, men vi får heller inte glömma av den befintliga truppen. Namn som Olivia Sultan, Moa Edrud, Sofia Andersson och Antonia Ferm Sandberg måste växa ännu mer nu med med större uppgifter, för det nya gänget ska nog mer ses som en krydda än som en ny stomme.

Om det går vägen i Elitettan? Tja, jag är mer optimistiskt nu än för två månader sedan, även om jag ännu kan för lite om de andra lagen för att kasta ur mig ett tips. Det är emellertid roligt att HIF som klubb verkligen skapat en trupp och en organisation som kan överleva i Elitettan. Skulle det ändå sluta med degradering finns det i alla fall ingen som kan säga att det inte gjordes ett ärligt försök.

…………………………..

På herrsidan har alla våra högst placerade lag förstärkt. Vårgårda IK har namn som Anton Vilstrup, Tobias Bayard, Jonas Aronsson och Peno Andersson medan Holmalund håvat in exempelvis André Nilsson, Marcus Wiland och Adam Axede. Vilket av division 3-lagen som värvat allra bäst är så klart omöjligt att säga på förhand, men vi kan utan omsvep slå fast att båda trupperna ser oerhört intressanta ut. Om jag måste tycka något landar jag i att Holmalunds nya namn (särskilt om Rasmus Johansson skriver på) känns vassare, men att VIK:s trupp totalt sett kanske är steget före. Namn som David Lager, Jocke Berg och Karl-Anton Pettersson skojar man som bekant inte bort.

…………………………..

I fyran har Gerdsken satsat på ett par yngre förmågor där framför allt Gustav Blomgren sticker ut. De gulsvarta nya namnen mäter sig dock inte med Alingsås IF:s Andreas Johansson, och jag tror också att Johan Eriksson kan tillföra en del i grönvitt.  Visserligen har ett par starka kort försvunnit från de lokala division 4-lagen men fan vet om inte trupperna ändå är bättre i år än i fjol.

…………………………..

Om man ska försöka summera hela den här löjliga säsongen har den varit otroligt händelserik. Utöver det ovan nämnda har även många av de lägre placerade lagen hittat intressanta namn. Anders Hindström, Nedim Senderovic och Per Inedahl är nya tränarnamn för trakten och sådant är alltid bra för den lokala fotbollen. Dessutom har vi ännu inte tappat något lokalt lag. Efter att Södra Härenes damer lämnat klartecken hänger väl det enda frågetecknet över BK Spark. Men känslan är att det kommer att liras där även 2016.

…………………………..

Snart börjar DM. Här ser ni alla grupper med lokalt intresse.

…………………………..

Ni har väl inte missat att spelordningen i de flesta lokala serierna är satta? Dessutom är många speldagar redan spikade. Häng med på tabellsidan för att se vilket lag ditt gäng möter i premiären.

…………………………..

I torsdags gjorde min grabb sin första inomhusträning. Minns själv vilken glädje det var att springa ut i Bjärkehallen i unga år. Kör hårt där ute alla ungdomar.

…………………………..

Holmalunds IF hade en ganska okej futsal-helg. F15 och seniorerna avancerade till SM-slutspel, och är nu bland Sveriges fyra bästa lag i futsal.

…………………………..

I sin första gästkrönika utnämnde Lars-Petter Björk Robin Liljedahl till årets värvning i den lokala fotbollen. Även om det kanske var att dra det hela lite långt kommer Liljedahl onekligen tillföra oerhört mycket till Östadkulles backlinje.

…………………………..

Christoffer Ängberg opererade sin ljumske i fredags och nu missar HIF-kaptenen inledningen av division 3. Så klart ett avbräck, även om bredden är en annan nu än för ett år sedan när Ängberg lämnade ett stort hål efter sig på mittfältet.

…………………………..

Det är långt kvar till seriematcherna drar igång. Men jag kunde ändå inte låta bli att höfta ur mig en drömelva med spelare från alla lokala herrlag. I en perfekt värld där alla är skadefria och i toppform ser det ju ganska skapligt ut… och då har jag kanske ändå glömt någon i hastigheten.

Erik Andersson
———————-
Karl-Anton Pettersson
Fredrik Gustafsson
Andreas Glännbro
Jocke Berg
———————-
Adam Axede
Anthon Gustavsson
David Lager
———————-
André Nilsson
Andreas Johansson
Anton Vilstrup

Avbytare:
Niklas Eriksson
Marco Stua
Daniel Olafsson
David Johansson
Birkan Ramadanovic
Anton Stenseke

…………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar